С пълни кораби с оглед на Великденските празници, стартира Велики

...
С пълни кораби с оглед на Великденските празници, стартира Велики
Коментари Харесай

Натоварен трафик по пристанища и магистрали в Гърция, над 104 000 проверки от пътна полиция

С цялостни кораби предвид на Великденските празници, започва Велики понеделник (10/4). 14 кораба потеглиха от пристанище Пирея за Цикладите, Додеканезите и остров Крит. Още по-натоварен се чака да бъде трафика на Велики четвъртък и Разпети петък. 

Над 104 000 инспекции са осъществени от КАТ. 23 281 са доказаните нарушавания на водачи. Това значи, че почти всеки пети, спрян от КАТ за инспекция, е направил нарушаване.

Подадени са към 7750 позвънявания за погрешно паркиране, доста позвънявания за превишена скорост, 1313 случая са регистрирани на водачи без брошура, към 800 нарушавания надлежно за защитни колани и защитни каски и 600 водачи са разкрити без механически обзор на колите. 

Огромният пик се чака в четвъртък и петък. Служители на Пътна полиция ще бъдат ситуирани по централните пътища, пунктовете за таксуване, пристанищата и автогарите. В петък се чака възбрана за придвижване на камиони над 3,5 тона по изходните пътища.

Дори и прогнозите за неприятно време, не стопират пътуващите. Днес в огромна част от страната се чакат превалявания и стихии. През Страстната седмица (включително Великден) времето ще е изменчиво.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР