С падането на първия сняг вниманието на водачите трябва да

...
С падането на първия сняг вниманието на водачите трябва да
Коментари Харесай

СДВР пусна ужасяващо ВИДЕО и предупреди строго шофьорите

С рухването на първия сняг вниманието на водачите би трябвало да е изключително изострено предвид на хлъзгавия и тук-там даже замръзнал асфалт.

Техническото положение на автомобила през зимата е едно от главните неща, на които всеки водач обръща внимание през зимата. Когато сме на пътя, обаче, не по-малко значимо е да се съобразяваме и с изискванията на пътя.

Във връзка със почналите снеговалежи на територията на град София Столична дирекция на вътрешните работи пусна клип с произшествия, които биха могли да бъдат избегнати при повече внимание и подсети:

Желателно е да се подготвим съответно за шофиране през идната зимна конюнктура, като е належащо да обърнем внимание на няколко неща, свързани с автомобила:

- избор на подобаващи гуми - От 15 ноември до 1 март е наложително да се употребяват гуми, предопределени за зимни условия, или гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm,

- инспекция на електрическата апаратура и акумулатора поради тежките условия през идния зимен интервал,

- спирачна уредба, антифриз, обезпечаване на естествена видимост (изправни чистачки, стъкломиеща течност), светлини, ключалки и уплътнения,

- налага се да се разполага с вериги,

- би трябвало да се планува, че при зимни условия, спирачния път е по-дълъг

СДВР приканва да бъдем деликатни, търпеливи и толерантни към всички участници в пътното придвижване!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР