S&P Global заяви, че подобрението е резултат от връщане към

...
S&P Global заяви, че подобрението е резултат от връщане към
Коментари Харесай

Частният сектор в Обединеното кралство „се връща към растеж“ на фона на признаци, че икономиката „отново е стъпила на крака“

S&P Global съобщи, че подобрението е резултат от връщане към разширение на бизнес активността в стопанската система на услугите – която включва компании за хотелиерство, банки и сътрудници за недвижими парцели - дружно с по-мекия спад в индустриалното произвеждане.

Решението на Банката на Англия да замрази лихвените проценти и скорошният спад в темпа на инфлация също евентуално са съдействали, споделиха специалисти.

Първоначалните констатации от изследването на производителите и доставчиците на услуги записват PMI резултат от 50,1 за ноември. Всяка цифра над 50 допуска напредък.

Това е по-високо от 48,4, планувано от специалисти, съгласно Pantheon Macroeconomics, и над цифрата от октомври от 48,7.

Тим Мур, стопански шеф в S&P Global, сподели, че изследването на PMI допуска, че стопанската система на Обединеното кралство е „ намерила краката си още веднъж през ноември “.

Той сподели: „ Облекчението при паузата в покачванията на лихвените проценти и ясното закъснение на главните индикатори з...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР