С отворено писмо до председателя на 47-ото НС Никола Минчев,

...
С отворено писмо до председателя на 47-ото НС Никола Минчев,
Коментари Харесай

ВМРО питат Минчев за референдума за еврото внесен от К. Костадинов през 2018г.

С отворено писмо до ръководителя на 47-ото Народно събрание Никола Минчев, изпратено и до медиите, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди насочва запитване какво стана с обещаната на 19.07.2018 година подписка от ръководителя на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов за привикване на референдум за влизане в еврозоната.

„ (...) на нарочна конференция (2018 година Костадинов-бел.авт.) разгласи, че внася в деловодството на Народното събрание подписи на 227 000 пълнолетни български жители с искане за осъществяване на народен референдум с въпрос „ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България? “, се споделя в писмото на Сиди.

Той прецизира, че в границите на 44-тото Народно събрание тематиката не е била настояща и явно затова не е била обсъждана. Днес обаче тя е на дневен ред.

„ Отново на нарочна конференция Костадин Костадинов - ръководител на Политическа партия „ Възраждане “, само че към този момент парламентарно показана политическа групировка, разгласи, че още веднъж стартира самодейност за референдум по този въпрос “, напомня съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация.

И точно това деяние на Костадинов буди много въпроси:

1. Има ли в деловодството на Народно събрание подписка по ЗПУГДВМС с въпрос „ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България? “, импортирана от Костадин Костадинов на 19.07.2018 година или идващите няколко дни?

2. Ако има такава подписка, какво е придвижването по нея, разпределена ли е в комисии и чака ли се скоро да бъде прегледана в съвещание на Народно събрание?

Ако отговорът на първия въпрос е позитивен, то тогава идва изводът, че съзнателно мандатоносителите от „ Продължаваме промяната “, от чиято листа е определен и господин Минчев, не дават ход на процедурата по ЗПУГДВМС, или просто казано – процедурата за привикване на рефередум за еврото. Ако обаче е негативен, то това автоматизирано значи, че ръководителят на Политическа партия „ Възраждане “ и сегашен народен представител от 47-ото Народно събрание Костадин Костадинов е заблудил хората. И то два пъти. Веднъж през 2018 година и повторно в този момент, през 2022 година, когато тематиката към този момент е на равнище Министерски съвет.

Предвид динамичността на събитията в страната, настояваме за бързи отговори и от двете страни – от ръководителя Народното събрание, който е от квотата на „ Продължаваме промяната “ и от Политическа партия „ Възраждане “. В противоположен случай ще приемем, че те могат да реагират бързо само в акции по сриване престижа на Народното събрание, като вчерашната юмручна битка на първи юни пред погледа на децата на трибуната.

Прилагаме цялостния текст на писмото на съпредседателя на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди до Народното събрание и медиите:

До: Председателя на 47-ото Народно събрание

Копие: средствата за всеобща информация

Уважаеми господин ръководител на 47-ото Народно заседание,

На 19.07.2018 година пред постройката на Народното събрание, Костадин Костадинов - ръководител на Политическа партия „ Възраждане “, на нарочна конференция разгласи, че внася в деловодството на Народното събрание подписи на 227 000 пълнолетни български жители с искане за осъществяване на народен референдум с въпрос „ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България? “.

По време на мандата на 44-тото Народно събрание, чийто член бях, този въпрос не беше прегледан. Предполагам, че повода е била в това, че въпросът не е бил на дневен ред в обществото. Днес обаче този въпрос е все по-актуален. Отново на нарочна конференция Костадин Костадинов - ръководител на Политическа партия „ Възраждане “, само че към този момент парламентарно показана политическа групировка, разгласи, че още веднъж стартира самодейност за референдум по този въпрос.

Недоумявам за какво се постанова още един път да се стартира такава самодейност, откакто в Народното събрание към този момент има импортирана подписка от същата политическа групировка. Разбира се по никакъв начин не допускам, че господин Костадинов е излъгал обществеността, че е внесъл тези подписи, с което остава единствената допустима догадка, че Вие съзнателно не давате ход на една почнала към този момент процедура по ЗПУГДВМС. Ето за какво Ви приканвам да отговорите на следните два въпроса:

1. Има ли в деловодството на Народно събрание подписка по ЗПУГДВМС с въпрос „ Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като публична валута в Република България? “, импортирана от Костадин Костадинов на 19.07.2018 година или идващите няколко дни?

2. Ако има такава подписка, какво е придвижването по нея, разпределена ли е в комисии и чака ли се скоро да бъде прегледана в съвещание на Народно събрание?

София, 01.06.2022 година

С почитание:

Александър Сиди - съпредседател на Политическа партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР