С оттеглянето от тениса на Серина Уилямс и предвид моментното

...
С оттеглянето от тениса на Серина Уилямс и предвид моментното
Коментари Харесай

Новата Серина е тук: 22-годишната Паркс шокира световната номер пет и грабна трофея в Лион!

С отдръпването от тениса на Серина Уилямс и поради моментното положение на сестра ѝ Винъс, то не е мъчно да стигнем до заключението, че тенис ерата на двете американки се намира в своя край, като Кори Гоф непроменяемо бива посочена за тяхна заместничка. В хода на предишния сезон обаче на сцената в WTA Тура изгря друго име, това на 22-годишната Алиша Паркс, която със стила си на корта, главно градящ се върху сервиса ѝ и мощта в ударите, съвсем сходно на тогавашните водачки в международната класация, безспорно наподобява като една от американките, подготвени да се нагърбят с това да поемат щафетата от именитите си сънароднички.

Световната номер 79 се изкачи с над 120 места в класацията на WTA за отминалите 12 месеца и беше в ролята на топ сложена в квалификациите на Аустрелиън Оупън, само че тя разочарова и не откри място в главната скица на надпреварата. Паркс обаче с последвалите си изяви на корта побърза да потвърди, че отпадането ѝ в Мелбърн е плод на случайност и през актуалната седмица на WTA 250 конкуренцията в Лион реализира редица страхотни победи, които я изведоха до дебютен край от сходен диаметър в кариерата ѝ.

Изпитанието в него за американката надалеч не беше елементарно, откакто тя трябваше да се изправи против топ поставената и пета ракета на света Каролин Гарсия, която беше устремена към това да вдигне оценката в родината си, но Паркс за следващ път попадна под светлините на прожекторите с високата си успеваемост на начален удар и своите 15 аса, с цел да победи с купата по-късно над два часа на корта - 7:6(7) 7:5. По този метод международната номер 79, която не инкасира нито един пробив в хода на срещата, завоюва дебютния си трофей на равнище WTA и през утрешния ден ще усъвършенства рекордното си класиране в класацията.

Още в самото начало на дуела Алиша беше напът да разочарова феновете по трибуните, откакто доближи брейкбол, само че французойката остана невъзмутима, отразявайки заплахата, при което сервиращите напълно откриха надзор над протичащото се на корта и без съществуването на други завладяващи моменти, ни предстоеше да следим тайбрек. В него началният удар продължи да е водещата мощ във френския град, като всяка от двете тенисистки беше на доста високо ниво и доближи сетбол, само че макар сериозната поддръжка за локалната фаворитка, то Паркс остана по-солидна в играта на ретур и отмъкна откриващия сет.

С настъпването на втората част Гарсия изцяло почисти представянето си от грешки, като по всякакъв начин притискаше по-младата си съперничка, само че вездесъщият сервис, на който разчита международната номер 79, влизаше в приложимост в основните обстановки и тя избави цели пет брейкбола. Същевременно шампионката от WTA Финалите поддържаше забележителна непоклатимост в личните си подавания и по всичко личеше, че ще станем очевидци на нов тайбрек, но тогава в заключителния 12-и гейм Паркс подсети съвсем на Серина Уилямс с отиграванията си и чрез серия от печеливши удари подпечата триумфа си с купата в Лион.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР