С оттеглянето на Никола Минчев за председател на 48-ото НС

...
С оттеглянето на Никола Минчев за председател на 48-ото НС
Коментари Харесай

Делян Добрев: Оттеглянето на Никола Минчев беше ход към нова конституционна криза

С отдръпването на Никола Минчев за ръководител на 48-ото Народно събрание “продължаваме Промяната ” са създали ход към нова Конституционна рецесия. Това сподели за Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

“Ако и ние оттеглим претендента си ще задълбочим тази Конституционна рецесия. Надявам се в днешния ден и останалите партии да отдръпват претендентите си и да остане нашият, с цел да се реши този въпрос, другояче тази вечер Народно събрание отново няма да закрие сесията ”, добави Добрев.

„ Ненормално е Народното събрание да се блокира по този метод, до момента в който страната има тежки проблеми ”, съобщи Добрев.

„ Какво се случи един час преди те да си отдръпват претендента - ГЕРБ и “Демократична България ” се схванаха за ротационно председателство. За да провалят това съгласие и избора през днешния ден, те отдръпнаха втория. Т.е в този момент няма с кого да се ротираме. Ако Вежди Рашидов беше блъснал звънеца, още през вчерашния ден щяхме да се запътим към нови избори “, разяснява Добрев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР