С отрицателни тестове за коронавирус или документ за ваксинация да

...
С отрицателни тестове за коронавирус или документ за ваксинация да
Коментари Харесай

Искат с ковид тест да се влиза в молове и банки, а не само в...

С негативни проби за ковид или документ за имунизация да се влиза освен в заведения и туристически обекти, само че и в телекоми, банки, огромни магазини и други търговски обекти, които не са по-малко рискови.

Това настоя ръководителят на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова след среща с министъра на туризма Стела Балтова, в която участваха и представители на протестиращите ресторантьори. До 10 дни ще се реши кой да е тъкмо пакетът от документи за документи и ваксини, които ще се признават. Това ще се разиска със здравните управляващи.

В този период би трябвало да се откри и решение по какъв начин отпуснатите средства за туризма, отпуснати от актуализацията на бюджета, да бъдат употребявани за тласъци за имунизация на популацията, с цел да може туристическия отрасъл да работи. Според сектора, в случай че те се разпределят измежду него, това няма да е дейно, тъй като няма да са задоволителни. Разговори с това ще се водят с финансовия министър. Браншът упорства обаче да се усили бюджетът за народен маркетинг и реклама.

Третата точка, за която се упорства, е занапред да се вземат ограничения за гарантиране на устойчивостта на туризма през идната година. Министър Балтова акцентира, че всички са обединени към тези точки и диалогът е бил изключетелно диалогичен.

" Имаме нов министър на стопанската система и на финансите, би трябвало да се срещнем и с тях, с цел да си кажем предложенията за мярката 60/40 и за това по какъв начин да работим на база европейските практики ", посочи и Ричард Алибегов, ръководител на БАЗ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР