С отпуснатите с постановление на правителството 5,3 милиона лева община

...
С отпуснатите с постановление на правителството 5,3 милиона лева община
Коментари Харесай

Община Монтана ще ремонтира централния си площад

С отпуснатите с разпореждане на държавното управление 5,3 милиона лв. община Монтана ще ремонтира централния площад "Жеравица ", оповестява кметът Златко Живков, представен от пресцентъра на общината.

Последните значими промени в центъра на Монтана са направени през 1983 година, поради националното честване на 60-годишнината от Септемврийското въстание и визитата на дипломатическия корпус. Дори тогава планът не е приключен съгласно първичния план, посочи Живков.

Сега настилката, която пресъздава великански чипровски килим е в окаяно положение. Тя ще бъде сменена. Под площада минава огромен канал, които води водите от извора под римската цитадела до река Огоста.

При реконструкцията ще бъдат построени нови подземни връзки. Проектът ще бъде създаден за площта от Драматичния спектакъл до градската градина и от площад "Алеко Константинов " до Младежкия дом. Теренът е почти 17 декара. Върху него се намират и най-старите фонтани в града, употребявани най-често като негова емблема. Те също ще бъдат главно ремонтирани. Ще бъде построено ново осветяване и изменени зелените пространства.

Реконструкцията на централния площад е измежду главните задания в този мандат, оповестени от кмета още при кандидатирането му. Той ще един път благодари на държавното управление за поддръжката, с която обещанието ще бъде спазено в полза на хората от Монтана и на гостите на града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР