С отпадането на повечето ограничения срещу разпространението на КОВИД-19 в

...
С отпадането на повечето ограничения срещу разпространението на КОВИД-19 в
Коментари Харесай

По-сигурна защита за домакини и гости в Airbnb

С отпадането на множеството ограничавания против разпространяването на КОВИД-19 в доста страни по света, броят на пътуващите внезапно се усили. На фона на повишаващите се цени, в това число и в хотелите, от ден на ден хора се ориентират към услугите на онлайн платформите за краткосрочно отдаване чартърен на жилищни парцели. Там те могат да резервират жилища, къщи или обособени стаи, отдавани от частни лица на по-приемливи цени от тези, които оферират множеството хотели.

Една от тези платформи е " Еърбиенби " (Airbnb). Чрез нея тези, които желаят да наемат за малко даден парцел, могат да се свържат със притежателя му или с оторизирани от него лица. Освен това с помощта на платформата клиентът може да получи информация за стремежи апартамент, къща или стая, за цената и за другите условия, свързани с наемането им. Чрез онлайн платформата може да бъде осъществено и заплащането на престоя.

" Еърбиенби " улеснява евентуалните наемодатели

На фона на засилващия се интерес от страна на клиентите, които желаят да наемат краткосрочно парцел посредством платформата, " Еърбиенби " разгласи, че се пробва да улесни всеки, който има намерение да отдаде жилището си чартърен, съобщи ДПА.


Компанията възприема нов метод, фокусиран върху облекчение на евентуалните наемодатели. Чрез платформата те ще могат да получават препоръки от " опитни домакини ", които към този момент са отдавали неведнъж чартърен своите парцели. Новите наемодатели ще могат да избират за свои първи посетители " доверени консуматори " на " Еърбиенби ", които са наемали неведнъж жилища посредством платформата и са били правилни.

Съоснователят на " Еърбиенби " Нейт Блечарчик заяви през предходната седмица, че вкарват нови функционалности на платформата за краткосрочно наемане

Той изрази вяра, че комбинацията от " доверени посетители ", от профилирана поддръжка за новите наемодатели, в това число упътвания от " опитни домакини ", ще подсигурява безпрепятствено протичане на процеса по в началото отдаване чартърен на парцелите им.

По-сигурна отбрана за " домакини " и " посетители " в системата на " Еърбиенби "

Междувременно оптималната сума, която притежателите на парцелите, отдавани чартърен посредством " Еърбиенби ", могат да получат като обезщетение за възможни вреди, нанесени на имуществото им, се усилва от 1 милион на 3 милиона $. 

 istock istock
Започва въвеждането на система за инспекция на " гостите ", които наемат апартамент, къща или стая посредством платформата.

" Еърбиенби " вкарва незабавно в Съединени американски щати и Канада услугата, посредством която наемодателите могат да видят кои евентуални наематели са " маркирани " като лица, които вероятно могат да основат проблеми. До пролетта на 2023 година се чака тази функционалност на платформата да е в действие за целия свят. 

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на " Еърбиенби " Брайън Чески съобщи, че системата за верификация не е " магическо решение ", без да прецизира детайлности, само че добави, че за Съединени американски щати тя ще включва инспекция дали евентуалният наемател има престъпно досие, осведоми Асошиейтед прес.

Същевременно компанията, която ръководи платформата за краткосрочно наемане на жилищни парцели, работи върху проект, с помощта на който " цялата обща цена " на престоя в даден апартамент, къща или стая да бъде забележима авансово посредством приложението на " Еърбиенби " или на уеб страницата на компанията. Тази цена ще включва и таксите за разчистване, които може да се окажат доста високи и " се появяват " едвам по-късно при процеса на онлайн запазване. 

 istock istock
Брайън Чески увери, че основаната в Сан Франциско корпорация подхваща ограничения за въвеждането на " по-голяма бистрота при цените за престой, които евентуалните наематели виждат, когато преглеждат обявите, оповестени посредством " Еърбиенби ". Той предвижда, че това ще докара само че понижаване на високите такси за разчистване, които доста " домакини " начисляват още в процеса на резервация и което е една от главните аргументи за недоволства от страна на " гостите ", които наемат жилищни парцели посредством платформата.

Онлайн платформата също по този начин уголемява своята функционалност, наречена " категории ". Тя разрешава на потребителите да резервират място за своята отмора, без да показват съответна дестинация, осведоми Ройтерс. Например, могат да изберат да наемат жилище покрай публичен парк или плаж. 

Компанията, която ръководи " Еърбиенби ", продължава да се пробва да ограничи опцията в жилищните парцели, които се наемат посредством нея, да се устройват огромни празненства, защото при няколко от тях се стигна до принуждение. Тя е изправена пред от ден на ден опити да бъдат увеличени регулациите, които дефинират разпоредбите за краткосрочно отдаване чартърен на жилищни парцели.

" Надуваемо легло и закуска "

На този декор " Еърбиенби " се е справила по-добре от множеството корпорации в областта на туризма и пътуванията по време на пандемията от ковид, отбелязва АП. Наскоро тя регистрира рекордната облага в размер на 1,21 милиарда $ за третото тримесечие на тази година. 

 istock istock
Наистина положително достижение за компания, концепцията за която поражда през октомври 2007 година, когато Брайън Чески и Джо Гебиа одобряват в дома си в Сан Франциско трима " посетители ", осведоми корпоративният уебсайт на " Еърбиенби ". Към Чески и Гебиа се причислява Нейт Блечарчик и през март 2008 година компанията е записана публично, като регистрира първите две резервации, направени посредством нея. Името на компанията " Airbnb " е редуциране от фразата на британски език " Air bed and breakfast ", което на български език безусловно значи - " Надуваемо легло и закуска ". Твърди се, че на първите " посетители " в дома на Чески и Гебиа в Сан Франциско е било препоръчано да спят на надуваемо легло.

Собственици на жилища, наемани посредством " Еърбиенби ", ще получат помощи за възстановяване на енергийната им успеваемост

Собствениците на жилища във Англия, отдаващи ги чартърен посредством " Еърбиенби ", ще могат да аплайват за финансова помощ в размер на до 3000 английски лири, които да вложат за възстановяване на енергийната им успеваемост, заяви по-рано този месец ДПА.

Програмата с бюджет от 1 милион английски лири поддържа притежатели на жилища, които желаят да внесат усъвършенствания, да вземем за пример като замяна на остарял бойлер с нов, полагане на изолации на покрива на постройката, по стените и подовете, както и инсталиране на термопомпи или слънчеви панели.

Мерките за възстановяване на енергийната успеваемост може да понижат сметките в дълготраен проект, само че за задачата се изискват първични вложения, които може да се окаже изключително мъчно да бъдат обезпечени на фона на покачващите се разноски за живот.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР