С откриването на джиповете се заели десетки служители на МВР,

...
С откриването на джиповете се заели десетки служители на МВР,
Коментари Харесай

Има ли полицейски чадър над Краси Мраморски - бос номер едно на автомафията?

С откриването на джиповете се заели десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че макар натиска над най-изявените автоапаши в столицата, колите по този начин и не били открити, ето за какво била разпоредена полицейската акция “Джамбазите ”, безапелационни са източници от ъндърграунда.

 

Повечето автокрадци, озовали се зад решетките, признават под сурдинка, че са посочени от Красимир Пешев – Мраморския като възможни създатели на кражбите на дансаджийските джипове. Основният обвинен е Светослав Петков - Лъвицата, който има техника за отключване и запалване на “Рейндж Ровър ”. Лъвицата обаче не краде персонално скъпи возила от най-малко 2 години. Знае се, че той отдава техниката си под аренда на други апаши от кв. “Младост ” в София. Смята се, че джиповете на ДАНС към този момент са изнесени към Русия.

 

Що се отнася до незасегнатия от акцията Краси Мраморския, то той управлява най-оборотния профсъюз на автокрадци и разполага с механически устройства на обща стойност над 1 млн.лв. Твърди се, че бандата на Краси Мраморския е единствената в България, която краде багери и тежка механизирана техника, а предходната есен похитила и две селскостопански машини на обща стойност 800 000 лева, които били разфасовани и продадени на части в Румъния. Групата на Красимир Пешев стои и зад обирите на хиляди първокласни лимузини, джипове и спортни коли. “Хората на Мраморския подвигат всяка седмица коли за над 1 млн. лева След като бъдат подкарани, баровските возила се насочат към Радомир, като в някои случаи полицейски патрули от Перник ескортират апашите. Началникът на второ районно ръководство в Перник Николай Кирилов потвърдено е обвързван с ескорта на откраднати лимузини ”, споделя столичен автокрадец, поискал да не загатваме името му по обясними аргументи.

 

Задигнатите коли и камиони се укриват в Перник и Радомир от Гената Жабето, който е апетитен от криминалисти като търговец номер едно на авточасти. В случаите, когато бандата на Краси Мраморския е получила поръчка от чужбина за кражба на съответен модел безценен автомобил, рамата и шасито му се пренабиват в автоморгата на Жабето, който даже пребоядисва откраднатия модел. Впоследствие колата се кара към Варна и се дава на различен крадец - Пламен Косара, който я пласира към Русия като кола-двойник. Мраморския работи и с различен занаятчия на коли-двойници – Бойса от Свиленград, който пласира част от откраднатите коли към Турция и арабския свят. Смята се, че активността на бандата е закриляна от служители на реда от Варна.

 

Красимир Пешев – Мраморския, дълги години беше част от структурата на починалия престъпник Антон Петров - Хамстера. Мраморския беше разследван като част от бандата за похищение на богаташи “Наглите ” поради подозрения, че е осигурявал коли, които са били употребявани от Прокопи Културиста и хората му за похищение на баровци. Красимир Пешев обаче по този начин и не попадна измежду обвинените.

 

Той нашумя в края на 2017 г.  когато беше разгласен за търсене за серия от обири, дружно с люлинските обирджии Стоян Янакиев - Дългия и Николай Илиев - Понти. Тогава триото беше хванато в миг на въоръжен грабеж на железна каса в офис в жк “Люлин ”. Дългия и Понти бяха задържани, само че Красимир Мраморския съумя да се измъкне от полицейската клопка, помитайки един от служителите на реда с крадено БМВ, употребявано за въоръжен обир в офис помещение в “Люлин ”. Красимир Пешев бе разгласен за общонационално търсене преди да се съобщи самичък в полицията няколко седмици след несполучливия грабеж. Делото против Мраморския, Дългия и Понти още не е завършило даже на първа инстанция в съда.

 

Красимир Пешев – Мраморския е подозиран за някои от най-дръзките кражби, случили се през последните 3-4 години. Съществуват подозрения, че той е уредника на обира за 5 млн.лв. над инкасо автомобила в столичния “Ринг Мол ” в края на ноември 2022 година Според информация, пристигнала по линия на ъндърграунда, Мраморския от години поддържа близко другарство с човек от гръцкия мениджърски екип на “Ринг Мол ”, и получава от него информация за крепни кражби и обири на коли. В подземния паркинг на “Ринг Мол ” безусловно всяка седмица се краде най-малко по една лимузина. Твърди се, че една от аргументите Красимир Пешев - Мраморския да не бъде притесняван от органите на реда през последните 2-3 години е, че той работи с българските застрахователни компании и търси застрахованите при тях возила и протяга ръка единствено на лимузини, застраховани в непознати сдружения, настоящи у нас.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР