С отказа си да свика извънредно Народно събрание Ива Митева

...
С отказа си да свика извънредно Народно събрание Ива Митева
Коментари Харесай

Манолова: Митева нарушава Конституцията, като не свиква извънредно заседание

С отхвърли си да свика изключително Народно заседание Ива Митева нарушава Конституцията на Народното събрание, сподели на ексклузивен брифинг пред постройката на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на " Изправи се БГ! Ние идваме! " /ИБГНИ/ Мая Манолова. Тя даде взаимен брифинг със съпредседателя на партията Арман Бабикян.

Искането за изключително съвещание е импортирано в петък вечерта, посочи Манолова.

" В момента, когато става дума за Бюрото за отбрана на основния прокурор, тя взема решение да не свика Народно заседание. Подписа го цялата парламетарна група на Демократична България, цялата ПГ на ИБГНИ. Българска социалистическа партия отхвърлиха да го подпишат, само че с цел да бъде годно то, получихме подписите на няколко от депутатите от Има Такъв Народ ", уточни тя.

" Защо Митева взема решение да не гледа въпросните текстове ", попита още Манолова и посочи, че самата Митева е внесла актуализацията на бюджета преди да са изтекли 72 часа от внасянето на отчета за него.

Мая Манолова акцентира, че точно правосъдната промяна е главно искане на българите, които бяха на митингите през лятото. Ние от ИБГНИ компактно се придържаме към уговорките, поети към жителите, сподели партийният водач. Манолова също по този начин настоя Митева да не си измива ръцете с президента Румен Радев.

Гражданите би трябвало да са наясно - главният орган, провеждащ промени в България, е Народното събрание, уточни Арман Бабикян. " Занимават се с нелепости кой с кого си е приказвал, си написа, какви бележчици си е пуснал с другарчето, а нещата, които се стопират, са действителните проблеми ", добави той.

Той прикани " Дайте да одобряваме законите, с цел да можем да променяме България ". Арман Бабикян упрекна Движение за права и свободи, основния прокурор и ГЕРБ, че не са желаели да се случи смяната. Той сподели още, че откакто свърши мандатът на Народното събрание публицистите да попитат къде е стоял портретът на Бойко Борисов, в чий кабинет. Няма в този момент да го задам този въпрос, не се тормозете, ниско е равнището, до което можем да стигнем, разяснява Бабикян.

Според Мая Манолова този кабинет и партиите, които бяха до момента в Народното събрание, са създали това, което Борисов не е могъл да направи за 12 години - повишение на пенсиите и втората година на майчинството. " Актуализацията на пенсии на възрастните хора се бави 12 години.

А във връзка изказванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че той интензивно си е чатил с нея, тя отвърна: " Да покаже, да извади телефона и да покаже. Той твърдеше и че съм го молила да стана омбудсман, в случай, че година и половина не се бяхме виждали, а Владислав Горанов ми взе служебния автомобил и даже тогава не сме се чували като омбудсман. Е, открих си трен, автобус ", разяснява още на брифинга Мая Манолова.

След актуализацията на държавния бюджет депутатите се сблъскаха с нов проблем - ще имат ли задоволително време да одобряват най-малко още един закон. Около 02:00 ч. през нощта от " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " желаеха изключително съвещание поради Закона за Бюрото за отбрана на очевидците.

Малко по-рано през днешния ден в телевизионно изявление Ива Митева акцентира, че изключително съвещание на 13 септември няма да има, а ще насрочи съвещание за сряда.

По думите ѝ повода е в това, че депутатите били приели нов устав на работа, с цел да работят по-бавно и дейно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР