С отказа на британския регулатор да даде зелена светлина на

...
С отказа на британския регулатор да даде зелена светлина на
Коментари Харесай

Боби Котик ще получи сериозна сума, ако сделката между Activision Blizzard и Microsoft се осъществи

С отхвърли на английския регулатор да даде зелена светлина на договорката сред Activision Blizzard и Microsoft, съвсем сигурното обединение на двете компании удари на камък. Както едната, по този начин и другата компания размахаха пръст на управляващите в Обединеното кралство, само че това надали ще има резултат. От Microsoft в това време са уверили своите чиновници към този момент, че дори и да не бъде добит гейм издателят, тактиките на компанията няма да се трансформират във връзка с упоритостите им в света на видеоигрите. Не толкоз спокойни са евентуално обаче в Activision Blizzard, шефовете на компанията и най-много основният изпълнителен шеф Боби Котик, който ще се размине със сериозна сума пари. Журналистите от Axios са пресметнали, че Котик би получил до $185 милиона за своите дялове в компанията.

Последните години в Activision Blizzard не са най-спокойните в историята на компанията. Скандали, уличаващи управлението на компанията в тормоз на по-нисши чиновници, незаслужено ниско възнаграждение за едни и непропорционално огромни бонуси за други, секс кавги и дори обвинявания персонално към Котик в опасност за ликвидиране. И всичко това на фона на отлив на геймъри от флагманските заглавия на Activision Blizzard. Изглежда по този начин като че ли предлагането на Microsoft идва таман на време.

Предложената от Microsoft стойност на договорката от $68.7 милиарда оценяваше дяловете на компанията на $95 на акция, което значи, че топ мениджмънта на Activision Blizzard ще отнесат милиони в джобовете си, в случай че тя се реализира.

„ Котик има съвсем 3.4 милиона дяла в компанията с правото да придобие в допълнение 2.2 милиона повече акции чрез стокови варианти. Ако договорката се реализира, дяловете на Котик ще бъдат оценени на $85 милиона. Отделно от това, стоковите му варианти са обвързани с възможна цена от $47 на дял, което ще му добави още $98.8 милиона “, пишат Axios. Това събитие приказва задоволително, с цел да изясни агресивното държание на Котик след отхвърли на Англия да признае договорката. Той заплаши, че Activision Blizzard ще премисли проектите си за бъдещето, свързани с Острова, а за последно изясни в студиото на CNBC по какъв начин Агенцията по конкуренцията и пазарите на Англия била маша в ръцете на Федералната комерсиална комисия. Последните пък дадоха да се разбере, че нямат никакво желание да утвърждават договорката, като се чака да заведат дело, с което да я блокират. Що се отнася до британците, те се опълчват на сливането с много чудноват мотив, който не е несъмнено, че ще издържи в съда. Според тях, погълне ли Microsoft Activision Blizzard, те ще станат монопол в бранша за клауд стрийминг на видеоигри. Клауд геймингът е извънредно нишова категория бизнес, който се пробва да излезе на ярко в последните има-няма 20 години. От услуги, като OnLive до компании като Гугъл и Amazon, съвсем всички тук търпят неуспех след неуспех. Нуждата от лична облачна инфраструктура, лично гейм наличие, големи финансови и експертни запаси и поемането на големи опасности, както и геймъри, които желаят да се включат, прави от концепцията за клауд гейминга „ задачата невъзможна “. Но съгласно английския регулатор очевидно не е по този начин.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР