С остро изявление срещу управленските действия на кобинета Денков и

...
С остро изявление срещу управленските действия на кобинета Денков и
Коментари Харесай

ГЕРБ остро срещу ПП: Правителството изглежда като комитет за трудоустрояване, нямаме съгласие

С остро изказване против управническите дейности на кобинета " Денков " и шуробаджанащината във властта излязоха представителите на ГЕРБ след среща с Политическа партия.

 

Кабинетът си назначава някакви хора, единодушие не се реализира. Това разяснява Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС след среща с представители на ПП-ДБ в Народното събрание.

 

По думите ѝ от страна на вторите в Народното събрание на диалозите са участвали лица, които даже не са депутати.

 

„ Много не ми се желае държавното управление да се трансформира в някакъв комитет за трудоустрояване, както наподобява на моменти ”, добави Томислав Дончев.

 

Програмата за правораздаване и вътрешни работи, с която разполага сега Министерския съвет е програмата, която ПП направиха в таблица на Exel.

 

За нас беше огромна изненада съставът на срещата, тъй като нямаше ръководители на парламентарни групи, нито оторизирани лица, съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС след диалозите с представители на ПП-ДБ.

 

За срещата в Народното събрание дойде и Лена Бориславова, която не е народен представител, а единствено член на управлението на Политическа партия.

 

От думите на Атанасова стана ясно, че ГЕРБ чакат на срещите да идват водачи, както и да се подпише съдружно съглашение.

" Не инцидентно срещата продължи не повече от 20 минути. За нас първо място стои въпросът за лидерска среща и подписване на съглашение, което съгласно нас би трябвало да бъде съдружно. Трябва да е ясно кой носи отговорността. На тази среща присъстваха лица, които даже нямат качеството на народни представители. За нас това беше смущаващо, тъй като те не могат да носят политическата отговорност. Тя се носи от водачите, с подписи и ясни задължения ", посочи Атанасова. 

" Правителството на Политическа партия е образувано с помощта на гласовете на ГЕРБ-СДС. Не инцидентно няма номинации за регионални шефове, към момента не са номинирани всички заместник-министри, няма и образувани парламентарни комисии, точно тъй като единодушие не се реализира.

 

Министерският съвет си взимат някакви решения, назначават си някакви хора и ние считаме, че отговорности за тези номинации не следва да носим ние ", добави ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Атанасова призна, че имала обструкции към някои от направените към този момент назначения и никой не я бил питал за тях. Освен това тя съобщи и натърти на няколко пъти, че държавното управление си било държавно управление на Политическа партия.


" Формула, при която искаш властта без на носиш отговорност, няма “, означи Томислав Дончев.

 

" Пет пъти споделих, че моделът, по който се върви, не е добър. Единствената валута, с която това държавното управление може да си купи време, са резултати - за обществото и за страната. В момента резултати няма “, продължи Дончев.


Томислав Дончев заяви и, че всичко това можело да се реши с подписването на съдружното съглашение. Ако това не се случи, съществуването на кабинета, не било въобще несъмнено.


" Те са в изолираност, усещат липса на поддръжка и слагат условия. Как да го разбирам това нещо? “, попита остро Дончев. И заяви най-после, че Кирил Петков бил на отмора сега. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР