С остри критики пункт по пункт на голяма пресконференция ГЕРБ

...
С остри критики пункт по пункт на голяма пресконференция ГЕРБ
Коментари Харесай

ГЕРБ зачеркна управленската програма на ПП-ДБ, сговорът изглежда приключи

С остри рецензии пункт по пункт на огромна конференция ГЕРБ на процедура зачерта управническата стратегия, препоръчана от обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

Макар да регистрира, че огромна част от предложенията на ГЕРБ в редица сфери са възприети, и да благодари за взаимните старания, Томислав Дончев и сътрудниците му дадоха да се разбере, че съгласно тях програмата не коства.

Той напомни, че дотук с ПП-ДБ са вървяли в развой от три стъпки – обща законодателна стратегия, синхрон на политики и избор на екип за осъществяването им.

„ Може да си извършите неправилен извод, че този развой е завършил заради... дебелоглав, липса на примирителност при избора на екип. Това не е напълно правилно “, сподели Дончев. И разгласи, че съгласно него и сътрудниците му част от предложенията на ПП-ДБ „ не са напълно професионални “.

Пример бе даден с липса на цели браншове като европейско финансиране, грижа за децата, туризъм.

„ Най-големият проблем е обвързван с острото несъгласие сред бранша „ Бюджет и финанси “ с всички останали браншове “, сподели Томислав Дончев.

„ В цялата стратегия не успяхме да забележим ограничения, свързани с преодоляването на инфлацията “, добави някогашният енергиен министър Теменужка Петкова. Тя се запита риторично за какво програмата на ПП-ДБ е написана във формат на екселска таблица, в случай че „ няма остойностяване на нито една от политиките “. Според прогнозата на Петкова ръководство по тази стратегия ще докара България до дълг от 33% от Брутният вътрешен продукт до 2025 година

Критики от ГЕРБ насочиха и към плануванаъа промяна на Наказателния кодекс и антикорупционната комисия, както и към енергийната политика.

Десислава Атанасова укори Политическа партия и Демократична България, че безпричинно чакат поддръжка от тях за втория мандат без нищо отсреща, в случай че ГЕРБ е първата политическа мощ. Затова ГЕРБ поема курс към договаряния с останалите парламентарни сили за осъществяване на първия изследователски мандат за кабинет.

Този звук зададе малко по-рано водачът на партията Бойко Борисов, който също разкритикува " нахалните искания " на Политическа партия и Демократична България и съобщи, че вместо да поддържа непознат кабинет на малцинството, ще предложи собствен с първия мандат.  

Очаквайте детайлности!

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР