С остра позиция срещу отстраняването на министъра на труда и

...
С остра позиция срещу отстраняването на министъра на труда и
Коментари Харесай

Майките от Системата ни убива с остра реакция срещу оставката Бисер Петков

С остра позиция против отстраняването на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков излязоха майките от самодейността " Системата ни убива ", осведоми Българска национална телевизия. Петков да бъде върнат на поста упорстват майките в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, по чието гледище министърът подаде оставка. В противоположен случай това ще е още един претекст за митингите им.
В писмото си майките се обръщат непосредствено към премиера с думите: " Протакането на промяната ще съсипе и унищожи човешки животи и в тази ситуация отговорността по тази причина ще е само Ваша ".
" Считаме, че претекстовете Ви, че темповете на работа на министерството не дават отговор на обществено-политическите упования, са безусловно несъстоятелни! ", пишат още те и напомнят, че Социалното министерство под управлението на Бисер Петков сътвори два основни за живота на хората с увреждания закона - Законът за хората с увреждания и Законът за обществените услуги:
" Именно при този министър започва предстоящата с десетилетия промяна в областта на обществените политики за децата и хората с увреждания. Настояваме промените да бъдат приключени и да не се протакат с безпричинно поискани от Вас оставки! ".
Министър-председателят Борисов през вчерашния ден изиска и одобри оставката на министъра на труда и обществената политика с претекста " насъбрани във времето учредения ". Премиерът смята, че темповете, с които Министерството на труда и обществената политика работи, не дават отговор на обществено-политическите упования.
Председателят на самодейността " Системата ни убива " Вера Иванова съобщи за " Хоризонт ", че настояването Бисер Петков да бъде възобновен на поста министър ще е още един претекст за митингите на майките.
" Той е специалист. Той не е политик. Може би по тази причина му имаме доверие ", съобщи тя и добави:
" Да, ще протестираме. Миналата година ние успяхме да го върнем на поста му, с цел да довърши нещата и очевидно се обрисува ние скоро да не се приберем ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР