С остатъчните дъждове от придвижващия се в североизточната част на

...
С остатъчните дъждове от придвижващия се в североизточната част на
Коментари Харесай

Наводненията в североизточната част на Китай се засилват заради дъждовете

С остатъчните дъждове от придвижващия се в североизточната част на Китай ураган, провинция Хъйлунцзян в петък предизвести за повишение на равнището на реките  на фона на усложнени метеорологични условия и даже торнадо, а стихии връхлетяха градовете, в това число към този момент наводнената столица на провинцията Харбин, съобщи Ройтерс.

Произвеждащата зърно провинция е последното място, наранено от тайфуна " Доксури ", който аргументи гибел, разсели хиляди хора и сложи на тестване китайските системи за реакция при бедствия след наводненията в Пекин и околните градове, откакто навлезе в южната част на страната седмица по-рано.

Прогнозите за петък бяха, че в Хейлунцзян ще има краткотрайни значителни превалявания, гръмотевични стихии и мощни ветрове, както и местни проливни превалявания в северната част на Цицихар.

Хейлунцзян, където се намира и най-старото и най-голямо китайско петролно находище в Дацин, заяви, че в някои градове кумулативните превалявания може да надвишават 100 мм в границите на няколко часа при непрестанен дъжд.

Провинцията също по този начин означи " доста висок " риск от вторични бедствия, като  буйни планински потоци, подгизване на градове и села и преовлажняване на аграрни земи.

Малки и междинни по величина реки в южните и западните региони на провинцията към този момент са нанъбнали от предходните дъждове и може да останат такива.

Река Ялу, която се простира сред Хейлунцзян и Вътрешна Монголия,  може да увеличи равнището си над предупредителните правила до петък вечерта, оповестяват държавните медии, представени от Българска телеграфна агенция.

В други елементи на Североизточен Китай, в това число Вътрешна Монголия, елементи от провинция Дзилин, както и централните и източните региони на провинция Ляонин  е има значителни превалявания, оповестиха от китайската национална синоптична работа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР