С още три месеца да бъде удължен срокът за регистрация

...
С още три месеца да бъде удължен срокът за регистрация
Коментари Харесай

Парламентът удължи с още три месеца срока за регистрация на търговците на горива

С още три месеца да бъде продължен срокът за регистрация на лицата, занимаващи се с търговия на едро с петрол и артикули от нефтен генезис, реши Народното събрание.

Депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения като в преходните разпореждания промениха Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис.

Предложението е на Валери Симеонов от " Обединени патриоти ", а текстът влиза в действие от 25 октомври 2019 година

Емил Димитров от " Обединени патриоти " обаче счита, че няма потребност от ново удължение на периода, тъй като, съгласно данните, представени от него, от 15 хиляди евентуални обекта, подлежащи на регистрация, досега са регистрирани 260. Те, съгласно него, отново няма да се записват, съобщи Българска телеграфна агенция.

Авторът на поправката - Валери Симеонов, изясни, че се отсрочва с три месеца действието на една разпоредба, която е трябвало да влезе в действие " някъде на 26 юли ". Управляващата коалиция има квалифициран законопроект за административното контролиране на дейностите с петрол и нефтопродукти, по който е работено повече от шест месеца, координиран е с всички участници в търговията с горива, уточни той.

Поради ваканцията на Народното събрание обаче поради локалните избори, няма да може да бъде гласуван в пленарната зала, преди влизането в действие на наредбата по признатия януари закон, който си е отвред лобистки и драконовски, обясни Симеонов. Това е повода да желаяме отсрочване с още три месеца и нищо повече, става въпрос за едно техническо отсрочване, което няма по какъв начин да бъде удължавано повече, добави депутатът.

С признатите промени в закона за тютюна Народното събрание забрани предлагането и продажбата на тютюневи произведения за пушене, съдържащи добавки, улесняващи вдишването или абсорбирането на никотина.

Изображенията на потребителските опаковки и на всевъзможни външни опаковки на тютюневите произведения, ориентирани към потребителите, би трябвало да дават отговор на условията.

Забранява се и стартирането на пазара на тютюневи произведения, за които не са предоставени, както се изисква, данни и информация на Института по тютюна и тютюневите произведения. Това важи и за електронни цигари и контейнери за неведнъж пълнене, за които не е показано съобщение и информация.

Разрешението за изкупуване на недопечен тютюн е със период четири години, важи за територията на цялата страна и не може да се трансферира на друго лице. Досега то беше безсрочно.

Лицата и организациите за научни проучвания и висшите учебни заведения, които реализират научни проучвания, научно-приложна и новаторска активност в региона на тютюна и/или тютюневите произведения, могат да имат механически уреди, предопределени за рязане на тютюн.

В 14-дневен период от придобиване или предписание с такова техническо оборудване са длъжни да уведомят Министерството на стопанската система. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР