С осем години се удължава концесията на общинското дружество Софийска

...
С осем години се удължава концесията на общинското дружество Софийска
Коментари Харесай

Столичният общински съвет удължи концесията на Софийска вода с 8 години

С осем години се удължава концесията на общинското сдружение " Софийска вода " . Това реши Столичният общински съвет след повече от два часа разисквания на предложение, импортирано преди половин година, заяви БНР.

Това е четвъртото в допълнение съглашение за удължение до оптималния интервал , позволен в Закона за концесиите. Договорът е от 1999 година и с днешното решение ще работи до 2034 година
 Нощният градски превоз в София няма да бъде възобновен
Нощният градски превоз в София няма да бъде възобновен

Това реши на днешното си съвещание Столичният общински съвет

Фирмата-концесионер " Веолия " се ангажира да направи спомагателни вложения, които ще доближат 634 милиона лв.. Цената на предлаганите услуги ще се усилва гладко през идващите осем години с общо до 11%.

Кметът на София Йорданка Фандъкова подлага на критика концесионера за бавното възобновяване на пътни настилки след ремонтите по ВиК-инфраструктурата, само че поддържа удължаването . По думите й още от идната година се усилват с по 11 милиона лв. на година вложенията на сдружението, което ще обезпечи и спомагателни още 40 милиона лв. за града. 
 Столична община даде терен за детска болница на Министерство на здравеопазването
Столична община даде терен за детска болница на Министерство на здравеопазването

Следва планиране, само че в случай че не се построи до 5 години, теренът се връща

" Рекорден размер на вложения във ВиК-мрежата си за идващите 12 години с гаранции за една от най-ниските цени за жителите спрямо всички огромни и междинни ВиК-оператори в страната. " Софийска вода " пое ангажимент да влага спомагателни 8 и половина милиона лв. в създаване на фотоволтаични паркове , което да се случи до 2025-та година. Това, несъмнено е гаранция, че при покачващите се цени на електрическата сила, цената на водата ще има спомагателна непоклатимост. И второ, тези енергийни мощности остават като благосъстоятелност на Столичната община ", посочи Фандъкова.

Групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет гласоподава " срещу " удължаването на концесията на " Софийска вода " с претекст, че комуналните услуги би трябвало да се управляват от общината. Общинският консултант от групата " Патриоти за София " Карлос Контрера разяснява, че решението е предрешено , защото ВиК-София няма подготвеност да оперира услугата независимо.
 Без остарели коли в центъра на София от идната година
Без остарели коли в центъра на София от идната година

Забраната влиза в действие на 1 декември 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР