С осем години се удължава концесията на общинското дружество Софийска

...
С осем години се удължава концесията на общинското дружество Софийска
Коментари Харесай

Столичният общински съвет удължи с 8 години концесията на „Софийска вода“

С осем години се удължава концесията на общинското сдружение " Софийска вода ", реши Столичния общински съвет след повече от два часа разисквания на предложение, импортирано преди половин година, заяви БНР.

Това е четвъртото в допълнение съглашение за удължение до оптималния интервал, позволен в Закона за концесиите. Договорът е от 1999 година и с днешното решение ще работи до 2034 г. Фирмата-концесионер " Веолия " се ангажира да направи спомагателни вложения, които ще доближат 634 милиона лв.. Цената на предлаганите услуги ще се усилва гладко през идващите осем години с общо до 11%.

Кметът на София Йорданка Фандъкова подлага на критика концесионера за бавното възобновяване на пътни настилки след ремонтите по ВиК-инфраструктурата, само че поддържа удължаването. Отбеляза, че още от идната година се усилват с по 11 милиона лв. на година вложенията на сдружението, което ще обезпечи и спомагателни още 40 милиона лв. за града. Те ще се разпределят от Общинския съвет.

" Рекорден размер на вложения във ВиК-мрежата си за идващите 12 години с гаранции за една от най-ниските цени за жителите спрямо всички огромни и междинни ВиК-оператори в страната. " Софийска вода " пое ангажимент да влага спомагателни 8 и половина милиона лв. в създаване на фотоволтаични паркове, което да се случи до 2025 година. Това, несъмнено е гаранция, че при покачващите се цени на електрическата сила, цената на водата ще има спомагателна непоклатимост. И второ, тези енергийни мощности остават като благосъстоятелност на Столичната община ", означи Фандъкова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР