С осъдителна присъда подсъдимият Р.И. е признат за виновен за

...
С осъдителна присъда подсъдимият Р.И. е признат за виновен за
Коментари Харесай

Вкарват в затвора хитрец, взел от позната пари, за да ѝ купи кола от Германия

С неоправдателна присъда подсъдимият Р.И. е приет за отговорен за въвеждане в подвеждане за набиране на имотна полза. Той е бил притеглен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца и предаден на съд с обвинителен акт за закононарушение по член 211, вр. член 209, алинея 1, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ от Наказателен кодекс, осъществено от него при изискванията на рисков рецидив.
През 2021 година Д.Г. се свързала по телефон с познатия ѝ Р.И., който по това време се намирал в Германия. Споделила му, че търси лек автомобил за закупуване. В тази връзка двамата провели няколко диалога по телефон и посредством чат в интернет приложение.
Впоследствие подсъдимият ѝ декларирал, че намерил автомобил „ Фолксваген “, на продажна цена от 2 500 евро. Обяснил на дамата, че разговарял със притежателя на транспортното средство, с който приготвят нужните документи за покупко-продажба. В допълнение изпратил ѝ фотоси на колата.
В осъществяване на постигнатата сред двамата спогодба Д.Г. му превела желаната сума в левова равноценност от 4 900 лв. по банков път. Р.И. ѝ удостоверил приемането на парите и я уверил, че ги платил на продавача.
В реалност обаче подсъдимият похарчил сумата за свои потребности и прекратил кореспонденцията с Д.Г. без да ѝ достави въпросния автомобил.
В хода на следствието на незаконното действие е било открито, че изпратените на потърпевшата фотоси съставляват изображение на инцидентно определен от него автомобил, който не бил разгласен за продажба.
Подсъдимият признал за осъществената от него машинация и в границите на няколко месеца върнал на Д.Г. 3 650 лв..
Наказателното произвеждане на първата правосъдна инстанция се организира по реда на гл. 27 от Наказателно-процесуален кодекс - кратко правосъдно разследване. Подсъдимият Р.И. одобри всички обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт. Наложеното му от съда наказване при редукцията с 1/3 е две години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване.
Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения период пред Окръжен съд – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР