С осъдителна присъда от 2 години лишаване от свобода“ с

...
С осъдителна присъда от 2 години лишаване от свобода“ с
Коментари Харесай

Правосъдие! Условна присъда и 5 г. без книжка за шофьор, убил човек при катастрофа на пътя Мездра-Враца

С неоправдателна присъда от 2 години „ отнемане от независимост “ с 4-годишен изпитателен период завърши дело на Окръжна прокуратура – Враца за нарушение на разпоредбите за придвижване с последвало причиняване на гибел по несъобразителност.
Трагичният случай е станал на 26 декември предходната година. Подсъдимият Б.А. управлявал лек автомобил, м. „ Ауди “, на основен път Е-79 със скорост 130 км/ч, при позволената 90 км/ч в съответния сектор след разклона за село Руска бяла. Той възприел маневра изпреварване, подхваната от лидера на движещото се пред него транспортно средство, м. „ Форд “, направил опит да понижи скоростта и да спре.
Въпреки това заради липса на задоволително разстояние и високата скорост на придвижване се блъснал в другия автомобил. В резултат на мощния удар лидерът му изпаднал от колата.
На местопроизшествието пристигнали полицейски екип и медицински експерти. Пострадалият бил превозен за оказване на незабавна помощ във Враца, а след това до болница в столицата. Независимо от осъществените хирургични интервенции няколко дни по-късно умрял.
Според заключението на направената автотехническа експертиза точно превишената скорост на ръководство от 130 км/ч сложила Б.А. в неспособност да предотврати настъпването на пътнотранспортното произшествие.
Освен наказване „ отнемане от независимост “ на подсъдимия е наложена и пробационна мярка – включване в стратегия за публично влияние, както и отнемане от право да ръководи МПС за период от 5 години.
Делото се организира при кратко правосъдно разследване, като подсъдимият е признал напълно обстоятелства и условия, изложени в обвинителния акт на прокуратурата. 
Осъдителната присъда предстои на обжалване и митинг пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР