С оптимизъм и надежда – така лекарите и медицинските сестри,

...
С оптимизъм и надежда – така лекарите и медицинските сестри,
Коментари Харесай

Как посрещнаха Нова година в COVID отделенията в Бургас и Сливен?

С оптимизъм и вяра – по този начин лекарите и медицинските сестри, дежурни в отделенията в Бургас и Сливен посрещнаха новата година.

На пръв взор дежурство като всяко друго през последните две години. За пулмолога доктор Малина Гърдева то стартира два часа по-рано. В двете Коронавирус отделения и в реанимацията на Военната болница в Сливен се грижат за 30 пациента.

" Дежурствата са еднообразно тежки, тъй като задоволително е един пациент да не е добре и ние би трябвало да сме до него. Празникът ще го усетим в работна среда с сътрудниците, само че пациентите пък ще бъдат надалеч от околните си и край тях ще го усетя с цялата тежест на страданието ", описа пред bTV тя.

Дежурните в Коронавирус отделението на онкологичния център в Бургас с задоволство завършват промяната, нощта е предходна умерено.

" Няма празник, привикнали сме. Важното е, че пациентите бяха добре. Положително сме настроени. Смятаме, че отсам напред ни чакат по-хубави дни, по-здрави. Трябва да е по този начин. Не би трябвало да се предаваме ", добави мед. Сестра Теодора Кошничарова.

Д-р Александър Брънков добави, че пациентите са малко, като множеството са спокойни, само че се усеща товар през последните дни поради продължаващата Коронавирус пандемия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР