С опасност за живота е една от жените, приети в

...
С опасност за живота е една от жените, приети в
Коментари Харесай

Лекарите се борят за живота на две жени, пострадали на магистралата


С заплаха за живота е една от дамите, признати в "Пирогов ", след верижните произшествия на автомагистрала "Тракия ". С относителна заплаха за живота е и друга пациентка. Това сподели пред публицисти доцент Олег Чолаков, зам.-директор на "Пирогов " и шеф на незабавния център към болничното заведение, представен от "Фокус ".

"В 9.05 часа първата кола за спешна помощ докара дете на две години и половина в детска противошокова зала. 5 минути по-късно две коли за спешна помощ докараха още 2 потърпевши дами ", посочи доцент Чолаков. Той изясни, че 80-годишна жена, която е имала пострадвания по гърдите и корема, е била настанена в противошоковата зала на болничното заведение. "Вкарана е половин час по-късно в операционна, като към този момент е оперирана. Направено е каквото би трябвало ", увери доцент Чолаков.

"Втората жена, на 67 години, е с фрактура на ръка и на бедро. При нея предстоят още диагностични конкретизирания. Тя също остава в болница ", добави той. По думите му с заплаха за живота е 80-годишната жена, която е била оперирана, а относителна заплаха за живота има за втората жена на 67 години.

"Детето е със разтърсване на мозъка и с охлузвания по лицето, без някакви други провали. Четвъртият признат в болничното заведение е неговата 16-годишна майка, която няма пострадвания, само че ще остане в болничното заведение, с цел да се грижи за детето си ", посочи още доцент Чолаков. Той добави, че в лечебното заведение не се чака да бъдат превозени други потърпевши при случая.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР