С опашки от чакащи за ваксина започна денят пред Регионалната

...
С опашки от чакащи за ваксина започна денят пред Регионалната
Коментари Харесай

Опашки пред РЗИ в Пловдив - само сутрин и предимно за втора ...

С опашки от чакащи за ваксина стартира денят пред Регионалната здравна ревизия в Пловдив. В 9 часа близо 30 пловдивчани се бяха наредили за боцкане, само че към обяд образувалата се опашка се стопи, видя кореспондент на " Марица ". Към 13 часа за ваксина чакаха по-малко от десетина.

Над 90 % от чакащите пред РЗИ са за втора игла. Жена от опашката показа пред " Марица ", че няма да рискува да размени " АстраЗенека ", с която в началото се е ваксинирала, с друга. Млад пловдивчанин пък твърдо съобщи, че желае втора игла с различен препарат, поради всичко, което се е изговорило и отправените предизвестия за " АстраЗенека ".

" Чакам към този момент два часа и половина. Прави усещане, че организацията е на ниско равнище, а не че работата се прави постепенно. Ако всичко е ок и има ред, няма да има опашки ", разяснява той.



Проверката на " Марица " сподели, че опашките са факт рано заран. Хората се редят още от 07.30-08.00, което е час-час и половина преди започване на работното време на Регионалната здравна ревизия в 9 часа. Така опашки се образуват още преди експертите да отворят кабинетите, които неотдавна са три, с цел да поемат натоварването.

На обособена опашка пък се редят джипитата с хладилни чанти, които чакат флакони за своите пациенти.

Имунизации и реимунизации се вършат с всички налични ваксини, като само " Модерна " е единствено за втора игла, защото количествата са дребни.



Репортерска инспекция сподели, че пред ДКЦ " Пълмед " няма нито един чакащ за слагане на ваксина.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР