С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у

...
С около стотинка на ден поскъпват бензинът и дизелът у
Коментари Харесай

Скъпият дизел стигна 4 лв. за литър

С към стотинка дневно нарастват бензинът и дизелът у нас. Тази заран цената междинната цена на бензин А95 е 3,38 лева, а на дизела - 3,55 лева По-скъпият бензин А98 е на цена 3,58 лева, а тази на дизела с добавки е близо 3,90 лева

На някои места в България обаче цената на дизела от по-висок клас надминава 4 лева

Николай Николов е притежател на дребна бензиностанция в Горна Оряховица. По думите му няма по какъв начин да не сме част от покачването на цените в интернационален проект.

Въпросът е обаче дали някой у нас не злоупотребява с това. Той попита дали има господстващо състояние от някои компании на нашия пазар и дали то се употребява с други цели.

„ Случва се по този начин, че в последно време се постанова да зареждаме гориво от бензиностанции на избрана верига, което не е обикновено. Всички ние зареждаме от хранилища и би трябвало въз основата на това да генерираме разноски. В един миг цените на някои бензиностанции на избрани вериги са по-ниски от цените на склада или са същите. При това състояние си задаваме въпроса по какъв начин макар разноските цените на тези бензиностанции могат да са същите или малко по-високи от тези в склада. Това ни кара да си мислим, че има някакви благоприятни условия, които се крият в производителя и които не се дават в складовете на търговците и които не стигат до крайния консуматор “, изясни пред бТВ Николов.

Той сподели, че ще се извърнат към Комисията за защита на конкуренцията. Едно от съмненията е, че цените на горивата са изкуствено повишени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР