С около 83% ще се увеличи броят на лицата, които

...
С около 83% ще се увеличи броят на лицата, които
Коментари Харесай

Лазар Лазаров: С около 83% ще се увеличи броят на лицата, които ще бъдат подпомогнати от 1 юни

" С към 83% ще се усили броят на лицата, които ще бъдат подкрепени от 1 юни, когато обществените помощи ще бъдат обвързани с линията на беднотия. В взаимозависимост от целевите групи ще се увеличи и размерът на помощта – сред 65 и 120 на 100. Допълнителният запас в бюджета на Министерството на труда и обществената политика (МТСП) за осъществяване на тази политика е  около 50 милиона лв. ".

Това съобщи по време на днешния блицконтрол вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров  Лазар Лазаров Лазар Лазаров е роден на 18 март 1970 година в София.   Завършил е УНСС, компетентност в отговор на въпрос на депутата от парламентарната група (ПГ) на Севим Али.

Той сподели, че когато са гласувани промените в Закона за обществено подкрепяне, допълнителният запас е бил очакван.

Лазаров дефинира смяната като „ основна промяна “ и уточни, че е в осъществяване на ограничения от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Той уточни също, че МТСП е изготвило план на устав за използване на закона и е подхванало всички дейности, с цел да стартира от 1 юни смяната.

Освен типа и оценяването на лицата, направени са облекчения, които уголемяват кръга на тези, които имат право на обществени помощи, означи министърът.

Предвижда се лица, които напущат обществените услуги от резидентен вид заради навършване на пълноправие, да имат право на поддръжка в границите на три месеца за покриване на съществени потребности – жилище, храна, облекла и други от персонален темперамент, изясни още Лазаров.

Предлага се за лица, които са получавали месечни обществени помощи, само че стартират работа, в границите на тримесечен интервал тези заплащания да продължат, уточни той.

В признатия от Министерския съвет план на Закона за държавния бюджет за 2023 година, който е импортиран за разискване в Народното събрание, не е планувано увеличение на минималната работна заплата (МРЗ), сподели Лазаров в отговор на въпрос на депутата от ПГ на „ за България “. И подсети, че има нов механизъм на установяване на МРЗ от 1 септември. Лазаров подсети, че от началото на годината МРЗ е била увеличена от 710 на 780 лева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР