С около 500 млн. евро ще разполага България, ако реши

...
С около 500 млн. евро ще разполага България, ако реши
Коментари Харесай

С 500 млн. евро ще разполага България, ако реши да участва по плана на Европейския съюз REPowerEU

С към 500 млн. евро ще разполага България, в случай че реши да взе участие по проекта на Европейския съюз REPowerEU. Това разяснява на брифинг евродепутатът Андрей Новаков.

Той посочи, че се разботи с извънредно къси периоди – откакто проектът бъде гласуван в Европейския парламент и оповестен в формалния вестник на Европейския съюз, страната ни ще разполага с 30-дневен период, с цел да съобщи присъединяване в него.

Ако вземе присъединяване, България ще разполага с 480 млн. евро., като ще може да се възползва от до 20 % предплатени заплащания, което значи към 100 млн. евро предплатено. Особеното е, че страната ни ще разполага с 30 дни, с цел да съобщи присъединяване.

По думите му страната ни много се бави в предоговарянето на обособени елементи на Плана за възобновяване и резистентност.

Новаков посочи отчайващата потребност от постоянно държавно управление, което да се заеме с осъществяването на Плана и неговото предоговаряне.

По думите му страната ни може да се възползва от другите детайли по Плана, в случай че не касаят тематиките, които желаеме да предоговорим.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР