С около 30% са се увеличили изоставените кучета след пандемията,

...
С около 30% са се увеличили изоставените кучета след пандемията,
Коментари Харесай

С около 30% са се увеличили изоставените кучета след пандемията

С към 30% са се нараснали изоставените кучета след пандемията, съобщи по Българска национална телевизия шефът на " Екоравновесие " Веселин Асенов.

 Бездомно куче ухапа дете в учебен двор в София Виж още

В двора на столичното 81 СУ " Виктор Юго " 12-годишно момиче беше нахапано от бездомно куче малко след 8 часа сутринта през вчерашния ден. Кучето към този момент е хванато и ще бъде настанено в подслон.

" Получавали сме сигнали от учебното заведение, само че последният беше на 22 януари. Извършихме три инспекции по сигнала, само че кучета не бяха открити. Вчера към 8:20 часа получихме сигнал, реагирахме и кучето, което е взело участие в случая с ухапването е хванато и настанено в клиника към предприятието. Продължаваме да правим следващи инспекции, с цел да заловим и другите две кучета, които са били на територията на учебното заведение. Кучето ще бъде кастрирано, обезпаразително, имунизирано и настанено в подслон ", изясни Асенов.

Относно нарастването на изоставените кучета по време на пандемията Асенов съобщи:

" Това следим и в приюта, където непосредствено се изоставят кучета. Също по този начин има изоставени кучета и по улиците. Апелираме към жителите да не изоставят непосредствено кучетата по улиците, а да се обръщат към Оперативна програма " Екоравновесие ", тъй като едно куче сложено в непозната за него среда, може да прояви спонтанна агерсия и да се случи такава преживелица като през вчерашния ден ", прикани Асенов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР