С около 30 % повече от нормалните за деня сигнали

...
С около 30 % повече от нормалните за деня сигнали
Коментари Харесай

В Русе измериха рекордните 43,3 градуса

С към 30 % повече от естествените за деня сигнали са регистрирани в Спешна помощ в Русе, като те са свързани с жегата. Това разясниха от Центъра за незабавна здравна помощ в крайдунавския град.

Сигналите са за припаднали и за колабирали от горещините русенци - както възрастни, по този начин и млади. Екипите са реагирали и на хора, получили хипертонични рецесии.

От хидрометеорологичната станция в крайдунавския град оповестиха, че малко след 15.00 часа през днешния ден е измерена оптималната температура от 43,3 градуса на сянка, което е връх за тази дата.

Досега най-горещо на 1 юли е било през 1963 година, когато термометрите са отчели 37,2 градуса. До 18.00 часа има възможност температурата да се увеличи още и да мине абсолютния най-много за месеца от 44 градуса, регистриран на 26 юли 2000 година.

Рекордните за последните няколко лета 41 градуса на сянка са измерени през днешния ден в 14.20 часа в Севлиево. Това заяви метеорологът Иванка Иванова.

По думите ѝ толкоз висока температура не е била измервана от 2012 година, когато на 6 август са били маркирани 41,7 градуса.

Севлиево се намира в долина, в която въздушните маси се задържат, изясни Иванова. Това дефинира температурните върхове, които се означават тук и през лятото, и през зимата. Най-високата температура, рекордна и за страната, е била измерена в Севлиево на 24 юли 2007 година - 44, 8 градуса, а най-ниската - минус 34 градуса, е била маркирана през февруари 2005 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР