С около 30 на сто се увеличават парите за членовете

...
С около 30 на сто се увеличават парите за членовете
Коментари Харесай

Изборната администрация ще получи повече пари за предстоящия вот

С към 30 на 100 се усилват парите за членовете на районните изборни комисии. Основната причина за по-високото възнаграждение - нарасналата трудност на изборите.

Председателите на районните изборни комисии ще вземат 2300 лв., вместо 1800 лв.. Членовете на РИК ще получават по 1900 лева

Шефовете на секционните комисии ще получат по 275 лв., а членовете – 234 лева

 

Това реши на свое съвещание централният съвет на партията

 

При определянето на сумите за изборните админи не е взет поради броя на секциите в един регион.

„ Не е заслужено. В Бургас секциите са 760, а в Ямбол 280. Най-ощетени са в секционните комисии, тъй като заплащането им е понижено за присъединяване в образование. При тези сложни избори, образованието е належащо “, сподели Фани Семерджиева, ръководител на ОИК Бургас.

Повишените хонорари не вършат разлика в отчитането на машинен или книжен избор.

От план-сметката за изборите 38 милиона лв. са за  членовете на секционните изборни комисии. Почти 8,5 милиона лв. са за членовете на районните изборни комисии, както и на администрацията на Министерския съвет, който прави логистика.

Ако гласуваме в секция без машини, специалистите считат, че ще има закъснение на резултатите поради преброяване на преференциите на ръка и то при избори, които се организират 2 в 1.

 

Той е несъмнено почтен човек и по този начин всички ще са спокойни, посочи водачът на ГЕРБ

 

„ Ние предлагаме от от дълго време да има ценз - най-малко ръководителят на всяка една изборна комисия да е човек с правно обучение “, разяснява изборният специалист Стоил Цицелков от Обществения съвет към ЦИК.

Членовете на районните изборни комисии, с изключение на заплата за времето, в което извършват функционалностите си, ще получат еднократно и по 400 лв.. Тези пари са за подготовка на материали, образование на членовете на СИК, за предаване на бумаги и материали и приемане на изборните протоколи с данните от гласуването.

 Движение за права и свободи ще се яви независимо на идните избори на 9 юни ДПС ще се яви независимо на идните избори на 9 юни  Борисов: Приветстваме Гвоздейков да оглави щаба за изборите (ВИДЕО) Борисов: Приветстваме Гвоздейков да оглави щаба за изборите (ВИДЕО)  Движение за права и свободи ще се яви независимо на идните избори на 9 юни ДПС ще се яви независимо на идните избори на 9 юни  Борисов: Приветстваме Гвоздейков да оглави щаба за изборите (ВИДЕО) Борисов: Приветстваме Гвоздейков да оглави щаба за изборите (ВИДЕО)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР