С около 21% ще бъдат увеличени средствата за целевата помощ

...
С около 21% ще бъдат увеличени средствата за целевата помощ
Коментари Харесай

Министър Иванов: Около 377 хиляди българи ще получат повече пари по помощите за отопление

С към 21% ще бъдат увеличени средствата за целевата помощ за отопление от следващата година, според увеличената линия на беднотия, която ще бъде 638 лв. от 2025 година. Това сподели пред публицисти в Ямболско служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция Мира Безус.

„ Хората, които ще бъдат подкрепени през идната година, ще бъдат повече - към 377 хиляди, по наши прогнози ", уточни общественият министър. Иванов напомни, че нарастването на линията на беднотия ще вдигне размера и на останалите обществени помощи.

Общо 186 млн. лв. се отпускат като енергийни помощи за идния отоплителен сезон. „ Около 350 хиляди ще бъдат утвърдените заявки за целеви помощи за отопление. Повече са от предходната година. До момента са подадени, обработени и изплатени към 320 хиляди заявки ", уточни министърът.

Срокът за подаване на заявки за помощта е до края на октомври. Отпусканата сума от страната е в размер на 553,75 лв. и се изплаща едновременно за целия отоплителен сезон, напомни министърът на труда и обществената политика Ивайло Иванов.

Социалният министър участва на откриването на първия Център за настаняване на бездомни в Ямболска област. Приютът се намира в село Скалица, община Тунджа.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР