С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира

...
С около 200 метра е удължен участъкът, който се ремонтира
Коментари Харесай

Започна ремонтът на следващите 200 метра от Дунав мост при Русе

С към 200 метра е продължен секторът, който се ремонтира на Дунав мост при Русе. Въведената краткотрайна организация на придвижване на оборудването е в същата лента, в която от 10 юли се правят строително-монтажни действия. Затварянето е осъществено последователно и към този момент се работи в права с дължина над 400 метра.
 Дунав мост АПИ
В сектора, по който в този момент стартират дейностите, са демонтирани мантинелите, мостовите отводнители, фрезована е асфалтобетоновата настилка и е разрушена хидроизолацията. Работи се по демонтажа на остарелия пешеходен парапет, стълбовете за осветяване и осветителните тела. Планирано е разкъртване на тротоарната подпора и ремонт на съществуващите стоманобетонни пътни панели. В първия сектор продължава работата по възобновяване на антикорозионното покритие на стоманената носеща структура, демонтажа, производството и монтажа на нови пътни стоманобетонни панели.
 Дунав мост АПИ

 Дунав мост АПИ
През последната седмица в сектора, с който стартира ремонтът на Дунав мост , са демонтирани 5 стоманобетонни панела и са инсталирани 5 нови, с което общо отстранените панели са 112, а поставените са 99 броя. За всички стоманени детайли се планува нанасяне на трипластова антикорозионна отбрана, като преди нейното полагане се прави пясъкоструене, с което се отстраняват старите пластове от нея.

Демонтирани са и 330 метра от колекторната система за отводняване на пътното платно. Тя ще бъде сменена с нови стоманени тръби и фитинги.

Строителните действия не престават да се правят без прекъсване на придвижването и оборудването няма да се затваря. На обекта се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Работният развой се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават поетапно в двете посоки в платното, в което не се работи. Предстои инсталираната светофарна уредба да стартира да контролира трафика след координиране и съгласуване с Гранична полиция. Светофарът ще бъде надъхан на по-продължителни шпации, с цел да се обезпечи оптимална организация за прекосяване през моста. При събирането на повече транспортни средства в една от посоките трафикът ще се подкрепя и контролира от сигналисти.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР