С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли.

...
С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли.
Коментари Харесай

С около 20% ще бъдат увеличени пенсиите

„ С към 20% ще бъдат увеличени пенсиите от 1 юли. Това е обвързвано и с отпадането на прословутите добавки, които изкривяват целия пенсионен модел ”. Това удостовери пред NOVA депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев.
 
Преди това той разяснява, че е допустима нулева енергийна взаимозависимост от Русия. В петък от „ Демократична България ” желаеха от парламентарната естрада „ ограничения за депутинизация на България “. Председателят на ПГ Христо Иванов прочете декларация, с която предложи цели и ограничения, които да залегнат в управническата стратегия на държавното управление и в законодателната стратегия на ръководещото болшинство.
 
Запитан дали по този метод от Демократична България „ не настъпват съдружната мотика ”, Мирчев сподели, че просто отстояват правила.
 
„ Това, че Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия считат Русия и режима на Путин за другари на България е притеснително. Опитваме се да им разбираем, че няма по какъв начин путинова Русия да е другар на България. Ние отстояваме правила, не настъпваме мотики ”, съобщи Мирчев.
 
„ Разчитаме, че нашите сътрудници имат здрав разсъдък ”, продължи той. „ Основният ни акцент е нулева енергийна взаимозависимост от Русия и това е допустимо. Има същински проект за деяние, не извиване на ръце ”, съобщи депутатът.
 
И даде образец.
 
„ Вече повече от 20 години откогато „ Лукойл Нефтохим ” е приватизиран. Практически те изпитват усложнения да заплащат налози в България. В момента петролът вид Брент коства Х $, а вид Урал – коства Х минус 35 $. Но ние го получаваме за Х $. Тези 35 долара  отиват в една компания, която е на „ Лукойл ”. Така рафинерията в Бургас работи като „ Мултигруп ” през 90-те ” – „ Литаксо ” ви продава нефта, „ Литаксо ” изкупува горивото ”, сподели депутатът.
 
Страната ни трябвало да постъпи като други страни в Европа. „ На остров Сицилия също има рафинерия на „ Лукойл ”. Там се върви към концепцията за вдишване на действен надзор от страна на страната, с цел да могат да се подсигуряват доставките. Същото се случва с „ Роснефт ” в Германия ”, сподели Мирчев.

Пенсиите може да се вдигнат с 21% от юли

„ Целта е да стартират да си заплащат налози в България. Тук става дума за 35% икономисване. Грубо приказваме за към 200 милиона на месец. Това демонстрират нашите сметки. Когато една рафинерия ощетява българите с 200 милиона на месец, ние като държавно управление би трябвало да го създадем. В Румъния имаха същия проблем, там преди години го взеха решение ”, разяснява Мирчев. 
 
 istock istock
„ Идеалният вид е „ Лукойл ” да стартира да работи по естествения метод. Никой не желае да си играе на конфискация, на вдишване на действен надзор. Но в Германия и Италия това към този момент става ”, сподели още депутатът.
 
Относно ограничението на достъпа до парцели, Мирчев сподели, че това е далечна вероятност и ще бъде част от общоевропейска политика.  „ Много по-важно е какво вършим с превъоръжаването на българската войска, какво вършим с българските служби, които са продънени и цялостни с съветска агентура. Те би трябвало да бъдат тествани за интегритет. Там би трябвало да вземем ограничения, тъй като нещата са доста зле ”, сподели Мирчев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР