С около 20-30% се е повишила цената на употребявани автомобили

...
Коментари Харесай

Автомобилите втора ръка ни излизат все по-скъпо

С към 20-30% се е повишила цената на използвани коли у нас през последните две-три години. Причините за това са чисто пазарни, защото търсенето на остарели коли е по-голямо от тяхното предложение. 

Това стана ясно от думите на изпълнителния шеф на Асоциацията на вносителите на коли Цветелина Цанева пред „ Bulgaria ON AIR “. 

Тя добави, че се вижда се и сензитивно нарастване на услугите за поддръжка на колите преди тяхната продажба, като да вземем за пример боядисване на избрани елементи. Там повишаването е от 150 на 250 лв. единствено в границите на последните две-три години.

„ Не знам на какво се дължи това внезапно повишаване на цените, само че несъмнено там би трябвало да се ударят спирачки, тъй като ще докара до лавинообразно повишение на цените на използвани коли “.

Цанева обърна внимание и на обстоятелството, че огромна част от българите не поддържат задоволително добре колите си и рядко ги повеждам на техническите прегледи . Според нея аргументите за това са чисто финансови . Тя също по този начин подсети, че закупуването на нов автомобил за множеството хора е непостижима задача, защото вноската на месец е по-голяма от минималната работна заплата в България към този миг. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР