С около 2 лева набъбва сметката за такси в задръстванията

...
С около 2 лева набъбва сметката за такси в задръстванията
Коментари Харесай

Плащаме два лева отгоре за такси в тапите

С към 2 лв. набъбва сметката за такси в тапите поради затворения център на Пловдив. При цена на минута престой от 20 стотинки това значи, че висенето по светофари в час пик е към 10 минути, пресметнаха водачи на жълти коли. Така междинната сметка за такси скача от 5-6 лв. непосредствено на 7-8 лева Проблемът е както за водачите на таксита, които губят време в седене на място, вместо да поемат нови курсове, по този начин и за клиентите, които си бъркат по-дълбоко в джоба. Ако за един час таксист е обслужвал 4-5 адреса, то в този момент е в положение да отреагира едвам на три.

Заради затворения бул. " Цар Борис Трети " доста водачи отхвърлят курсове в центъра, даже и да са наоколо, тъй като няма по какъв начин да сменят посоката на придвижване. Времето за изчакване на кола по поръчка също е увеличено поради усложнения трафик.

Една от огромните компании в Пловдив - " Такси - 1 ", е станала формален сътрудник на Европейската столица на културата, научи " Марица " по свои канали. Това значи, че превозвачът е сключил контракт за подаяние и ще вози безплатно публични лица и посетители на събитието. Договорът е за цялата година, само че е до избрана сума. При всички случаи не всички коли ще бъдат ангажирани в безвъзмездното начинание, показаха от компанията. Част от колите са оборудвани с ПОС-терминали, което е огромен плюс за задграничните посетители на града. Те ще могат да заплащат с дебитни и кредитни карти.

Случайно или преднамерено за Европейската столица на културата и други таксиджийски компании в града инсталираха ПОС-терминали в жълтите коли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР