С около 100 000 лева повече е месечната сметка за

...
С около 100 000 лева повече е месечната сметка за
Коментари Харесай

С близо 100 000 лева е нараснала сметка за ток и парно на областната болница в Бургас

С към 100 000 лв. повече е месечната сметка за ток и парно на регионалната болница в Бургас спрямо преди година, оповестява БНР.  За момента лечебното заведение се разплаща регулярно с доставчиците на медикаменти, само че при задълбочаване на казуса съгласно управлението ще се стигне до задлъжняване.  

Сметките за ток и парно на регионалната болница са нарастнали доста, споделя изпълнителният шеф доктор Бойко Миразчийски.

„ За предходната зима най-високата сметка, която сме плащали за ток, е към 80 000 лв., до момента в който единствено за декември платихме към 185 000 лв. “, разяснява той.

Засега лечебното заведение няма насъбрани задължения към снабдители на медикаменти.

„ Ако се задълбочи обстановката, просто болничното заведение ще стартира да задлъжнява. Това е казусът. Все си мисля, че няма да позволим да се стигне до там сътрудниците да не получават заплатите. Ние се стараем те да получават едни положителни заплати. А и те го заслужават, тъй като този денонощен труд, който дават, е директно силите им “, добавя шефът на лечебното заведение.

За по-малкия растеж на сметките, съгласно управлението, е помогнало санирането на здравното заведение. Като част от плана за енергийна успеваемост следва да се построи фотоволтаична апаратура, която ще зарежда към 80% от постройката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР