С около 10 сантиметра е спаднало нивото на водата в

...
С около 10 сантиметра е спаднало нивото на водата в
Коментари Харесай

Половината село Трилистник остава под вода

С към 10 сантиметра е спаднало равнището на водата в наводненото през днешния ден от придошлата река Стряма село Трилистник, община Марица. На място дежурят екипи на полицията и пожарната, заяви за Българска телеграфна агенция кметът на общината Димитър Иванов. Половината село е под вода , като най-тежко е ситуацията в източния му край. Към този час няма бедстващи хора, добави Иванов.
 
 Трилистник наводняване Министерство на околната среда и водите

Кметът изясни, че ситуацията в селото се следи, само че до момента в който водата не се оттече сама, няма какво да се направи . Наблюдава се и прилежащото село Рогош, защото реката се отводнява към източната му част, само че към този момент там няма заплаха. Според информация на институциите равнището на река Стряма спада, само че постепенно, сподели Иванов.

Той благодари за съдействието на десетки доброволци от селото и прилежащи обитаеми места, екипите на пожарната, полицията, военните. " Чакаме с техника и помпи и сега, в който е допустимо, ще предприемем действи ", добави Иванов.

По-рано основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", заяви, че от селото са изведени 40 души . Водата от придошлата река заля Трилистник рано в събота. Част от евакуираните хора сега са при родственици в Пловдив или Рогош, други стоят в центъра на селото, където е изсъхнало и изчакват водата да спадне , сподели още кметът на общината.
 
 Трилистник наводняване Министерство на околната среда и водите
Скъсана дига на река Стряма при село Калековец е препълнила каналите на " Напоителни системи ", последвана от приливната вълна в село Трилистник. Това стана ясно откакто шефът на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ Васил Узунов дружно с специалисти от дирекция „ Контрол “ са обходили сектора от реката сред селата Калековец и Маноле, оповестиха от дирекцията. Информацията за предстоящата приливна вълна беше получена през вчерашния ден от Национален институт по метеорология и хидрология и неотложно бяха предизвестени кметовете на всички обитаеми места, допълниха оттова.

След намаляване равнището на водата от " Напоителни системи " ще подхващат дейности за възобновяване на дигата при село Калековец. Това ще се извърши евентуално при започване на идната седмица, прецизираха от Басейнова дирекция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР