С огромно мнозинство българите не вярват, че изборите в страната

...
С огромно мнозинство българите не вярват, че изборите в страната
Коментари Харесай

С огромно мнозинство българите не вярват, че изборите са честни

С голямо болшинство българите не имат вяра, че изборите в страната са почтени, нито че страната се ръководи съгласно волята на народа. Това демонстрират резултатите от световното изследване “Гласът на хората “ (VOP), извършено от международната асоциация " Галъп интернешънъл " в края на 2020 година

Проучването за положението на демокрацията по света покрива 44 страни и към 42 000 пълнолетни жители. То е представително за към две трети от международното население.

Експертите от “Галъп “ разясняват, че свободни и почтени избори, както и ръководството по волята на народа, са двете предпоставки за мощна народна власт. Българите, явно, не имат вяра, че в страната им съществуват тези две базови условия на представителната народна власт.

В международен проект българите са измежду тези, които имат вяра минимум, че страната им се ръководи по волята на жителите. Едва 19% от българите дават позитивен отговор на този въпрос, а 74% от тях считат, че страната се ръководи обратно волята на жителите. Любопитно е, че даже в страната на наркокартелите – Колумбия, има повече хора, които имат вяра на ръководещите си – 22%.

Най-малко религия в политиците си имат други жители на Балканите. Едва 8% от хората в Босна и Херцеговина имат вяра, че политиците им ръководят страната по тяхната воля.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР