С огромно мнозинство - 676 „за“, 13 „против“ и 26

...
С огромно мнозинство - 676 „за“, 13 „против“ и 26
Коментари Харесай

Европейският парламент гласува резолюция за руската агресия в Украйна

С голямо болшинство - 676 „ за “, 13 „ срещу “ и 26 „ въздържал се “, Европейският парламент гласоподава резолюция за съветската експанзия в Украйна.

Справка на " Хоризонт " демонстрира, че българските евродепутати от всички политически групи са подкрепили документа.

Евродепутатите упорстват да бъде сбъднат прогрес по даването на Украйна на статут на страна кандидатка за участие в Европейски Съюз, както изиска президентът Володимир Зеленски.

В документа се споделя още, че Европейски Съюз би трябвало да ограничи вноса на петрол и газ от Русия, както и да разпростре мярката за изключването от SWIFT, тъй че да обхване цяла Русия, както и Беларус.

Евродепутатите упорстват и за по-бърза доставка на отбранителни оръжия за Украйна. Те изрично отхвърлят загатването, че Русия би могла да прибегне до приложимост на оръжия за всеобщо поразяване, напомнят интернационалните ѝ отговорности и предизвестяват за заплахите от спора.

Българските социалисти са дали своят вот против апелите за увеличение и ускорение на износа на оръжие и военно съоръжение за Украйна, ограничение на вноса на петрол и газ от Русия поради следствията върху българската стопанска система, прекратяването на съдействието в нуклеарната сфера, възбраната на съветски медии у нас и затварянето на дипломатическите задачи на Русия. Въпреки това обаче са подкрепили цялостния документ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР