С огромно мнозинство: 51 срещу 16 гласа, Съветът на Европа

...
С огромно мнозинство: 51 срещу 16 гласа, Съветът на Европа
Коментари Харесай

Съветът на Европа прие доклада, с който продължава мониторинга на България


С голямо болшинство: 51 против 16 гласа, Съветът на Европа одобри отчета, с който се упорства да продължи мониторинга на България по 6 тематики.
Първата е обвързвана с корупцията по високите етажи на властта, а по отношение на това държанието на прокуратурата по Апартаментгейт се приема от органа за "тест за искреността на българските управляващи ", черно на бяло е записано в резолюцията.
След това ясно изразено като присъда мнение, фантазиите на правосъдния министър Данаил Кирилов за отпадане на мониторинга от Европейски Съюз в същата област наподобяват изцяло нереални, а защото той ги обвърза с оставката си, очевидно просто би трябвало да изчакаме да я получим през септември.
ПАСЕ показва сериозна угриженост за развиването на правосъдната ни система. Органът подлага на критика остро неспазването на рекомендациите му най-малко половината от Висш съдебен съвет да бъде формирана от съдии, до момента в който в този момент у нас те са 6 от 25 или по-малко от една - четвърт, тоест не доближават и половината на половината. Венецианската комисия даже приказва за "безпокойство ", че прокурорите ръководят съдиите в България по този метод. Неласкаво е оценена и законодателната активност на ГЕРБ, избрана като "някои прибързани промени ".
Напускането на Народното събрание от Българска социалистическа партия е признато от ПАСЕ като знак за намаляване на демократичните процеси у нас. Наред с другото, ПАСЕ поучава България да ратифицира Истанбулската спогодба. Въпреки настояването на българските представители за отпадане на мониторинга, с 33 против 31 гласа Съветът на Европа го оставя най-малко до юни 2020 година, когато е плануван идващият отчет по тематиката./19min.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР