С огромно мнозинство – 500 за“, 91 против“ и 50

...
С огромно мнозинство – 500 за“, 91 против“ и 50
Коментари Харесай

Депутати от ДПС подкрепиха Истанбулската конвенция, български социалисти единствени против от ПЕС

С голямо болшинство – 500 „ за “, 91 „ срещу “ и 50 „ въздържал се “, Европейският парламент гласоподава незаконодателна резолюция за присъединението на Европейски Съюз към Конвенцията за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, известна като Истанбулската спогодба .
Сред нейните вносители е и евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк, заяви БНР.
Одобреният текст приканва седемте страни, които са я подписали, само че още не са я утвърдили – България, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Словакия и Обединеното кралство, да го създадат без отсрочване.
Справка на вота демонстрира, че в поддръжка на документа са дали своят вот единствено двама от българските евродепутати – един от съвносителите на документа Илхан Кючюк и Атидже Алиева-Вели от Движение за права и свободи и „ Обнови Европа “.
Асим Адемов, Андрей Новаков, Александър Йорданов от ЕНП, Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков от групата на европейските консерватори и реформисти са дали своят вот срещу.
В ъздържали са се Радан Кънев, Андрей Ковачев, Емил Радев, Ева Майдел от ЕНП, Елена Йончева и Сергей Станишев от социалистите.
Гласуването на Станишев наподобява учудващо, тъй като той като ръководител на ПЕС нееднократно се е изказвал в поддръжка на конвенцията и е подлагал на критика позицията на Българска социалистическа партия и Корнелия Нинова.
От Прогресивния алианс на социалистите и демократите има само 3-ма срещу и това са българските евродепутати Иво Христов, Цветелина Пенкова и Петър Витанов.
Евродепутатите осъждат офанзивите и акциите против Конвенцията в някои страни, които са учредени на съзнателно погрешно пояснение и погрешно показване на нейното наличието пред обществото.
Екологичен потенциал също по този начин удостовери позицията си в поддръжка на целевото заделяне на 193,5 млн. евро за действия за попречване и битка с учреденото на пола принуждение в границите на програмата „ Права и полезности “ на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР