С огромна шашма и скандал приключи деветият и до момента

...
С огромна шашма и скандал приключи деветият и до момента
Коментари Харесай

Измама в „Гласът на България” – прецакаха Соня

С голяма шашма и скандал завърши деветият и досега финален сезон на шоуто на Би Ти Ви „ Гласът на България ”. Победителката Жаклин Таракчи завоюва с машинация, откакто водещият Иван Тишев прецака считаната за любимка за първото място Соня Михайлова. След осъществяване на Соня той прикани почитателите й да гласоподават за нея с есемеси. Но не заяви нейния номер, а номера на Жаклин. Впоследствие Соня отпадна, а Таракчи взе огромната премия.
Не е ясно дали Иван Тишев направи съдбовната си неточност инцидентно, или става въпрос за авансово написан сюжет за замяна на зрителския избор, в който се дефинира спечелилият в „ Гласът на България ”. Фактите обаче са си обстоятелства. Записи на предаването потвърждават недвусмислено, че Соня е била прецакана от сцената на шоуто. Това става на крачка от финала. 24-годишната певица от ромски генезис, която завоюва сърцата на феновете с брилянтните си осъществявания на български национални песни, бе измежду четиримата кандидати, които се класираха на втория от общо три кръга на финала на предаването. От него трябваше да отпаднат двама души, а спечелилият да бъде определен измежду другите двама, които остават за последния кръг.

В този извънредно значим стадий от надпреварата Соня извърши „ химна ” на българските емигранти „ Я кажи ми, облаче, ле, бяло ”. Нейната треньорка Галена показа пред камерите, че това е ария, която ще развълнува всички българи, и чака доста гласове в интерес на националната певица. Изпълнението на Михайлова фактически беше вълнуващо, само че водещият Иван Тишев унищожи всички нейни шансове за победа. „ Ако смятате, че Соня заслужава да се класира за финалното надпяване, помогнете й на номер 17653 ”, сподели той. Това обаче не беше номерът за гласоподаване за Соня, а за нейната съперничка Жаклин Таракчи. Номерът на Михайлова беше 17647. В последна сметка Соня бе първата, която отпадна от този стадий на надпреварата, класирайки се на четвърто място, откакто от самото начало беше любимка на феновете. Другият изнемощял беше Александър Петров. И двамата реализатори бяха от тима на Галена. До края на шоуто стигнаха Жаклин Таракчи от тима на Дара и Българския Джейсън Момоа – рокерът Калоян Николов от тима на Любо Киров. Жаклин победи.

На формалните страници на шоуто се развихри същинска стихия от сериозни мнения и претенции за преразглеждане на резултатите от надпреварата за артисти . „ СПРЕТЕ ПРЕДАВАНЕТО, ИЗМАМНИЦИ! По време на представянето на Соня се загатва номерът на по този начин наречената победителка. А ние си мислим, че сме дали своят вот за Соня ”, разясняват почитатели на певицата от село Брежани, които бяха измежду първите, огласили измамата. „ Това не е заслужено по отношение на Соня. За мен Жаклин не е победител ”, разяснява друга фенка на националната певица. „ Не е ли редно този гаф с номерата на Соня и Жаклин да се повдигне съществено и да се ревизира? ”, пита една от зрителките. Критиките към предаването не стопираха, само че все пак казусът се счита за завършен – победител в „ Гласът на България ” тази година е Жаклин Таракчи.

Никой не отхвърля, че момичето, което дължи екзотичната си за страната ни фамилия на своя татко, който е арменец, е гласовито и надарено. Много хора обаче не могат да преглътнат тази победа точно тъй като остават подозренията, че е авансово режисирана. Възможно е Иван Тишев да е направил инцидентно грешката с телефонните номера за гласоподаване, само че това не го оправдава, изключително когато на карта е заложена успеха в последния оживял в родния ефир конкурс за млади артисти. След като Нова телевизия спря излъчването на „ Х Фактор ”, в България към този момент няма огромна платформа за изява на към момента незнайни за необятната аудитория надарени артисти. Разбира се, те могат да се явят в „ България търси гений ”, само че там се показват толкоз разнородни умения, че пеенето рядко прави усещане. Ето за какво е доста значимо всичко към определянето на спечелилия в „ Гласът ” да бъде чисто.

И до момента в който абсурдът се вихри, от Би Ти Ви се похвалиха, че са били в пъти по-гледани от Нова тв, която излъчи мач от международното състезание по футбол на гърба на музикалното шоу. Според данните на малкия екран, пикът на зрителския интерес към „ Гласът ” е бил по време на дуета на Жаклин Таракчи с Михаела Филева, която се води нещо като нейна откривателка. Мишето удари златен бетон на Жаки преди 5 години, когато беше в журито на „ България търси гений ”, а момичето – тогава 13-годишно, се яви на кастинг. Изпълнението на двете певици е било гледано от над 1,5 млн. души.

Изборът на Филева за дуетна половинка на Жаклин беше добър ход на треньорката й – Дара, в случай че тя изобщо е взела участие в този избор. Възможно е решението да е взето от хора от продукцията. За сметка на това Галена се издъни грубо с избора на сътрудник за своето „ острие ” – Соня. Макар че още преди години звездата от село Брежани споделя обществено, че не желае да се занимава с чалга, а единствено с национална музика, нейната треньорка я бутна непосредствено в чалгата. Тя й даде за сътрудник сътрудника си от лекия род Меди, а песента, която я накара да изпее с него, беше „ Единствени ” на Софи Маринова и Слави Трифонов. По този метод сякаш съзнателно акцентира ромския генезис на Михайлова, който до финалите не правеше усещане на никого. Много почитатели на националната певица непосредствено попитаха за какво е било нужно да пее чалга вместо национална музика. Този въпрос остана без отговор. Ясно е, че Галена не може да избяга от същността си на чалгаджийка, само че нейният гаф по този начин или другояче не съумя да прецака младата певица. Затова пък гафът на Иван Тишев я изхвърли от надпреварата на крачка от последния му стадий. Жалко за феновете! Те не съумяха да чуят последната ария, която Соня им беше подготвила.

Дара извади бомби като дини

Гърди като дини, които всеки миг може да се разпилян от презряване, извади треньорката на победителката в „ Гласът ” – Дара. На финала на шоуто любимката на  музикалната продуцентка Саня Армутлиева се появи във тип, който подхожда повече на предаване за възрастни, в сравнение с фамилно шоу, което се излъчва в праймтайма на най-гледаната телевизия.

Тя бе в крещяща цикламена впита в тялото рокля с голяма цепка, чиято горна част бе завършена по този начин, че гърдите й да замязят на надуваеми топки. С това засенчи даже колежката си Галена, която е известна с разкрепостените си тоалети. Едва ли ще е пресилено, в случай че се каже, че на финалите на шоуто тази година Дара е била най-зле облечената треньорка в цялата негова история у нас. Това обаче сякаш не я притесняваше. През цялото време тя пъчеше силиконовата си гръд с присъщото си самочувствие и очевидно доста се харесваше.

Вече готвят 10-и сезон

Още преди финала на настоящия до предходната неделя девети сезон на „ Гласът ”, от шоуто оповестиха, че приготвят последващо издание на музикалното съревнование. То ще бъде юбилейно, десето подред. Записванията на нови претенденти за музикална популярност към този момент текат. Най-вероятно сезонът ще се излъчи през есента на 2023-а, а ще се снима през идващото лято. Такава е традицията в Би Ти Ви в последните години.

Дали ще има нов водещ и нови треньори, към този момент не е ясно. Най-вероятно решението към момента не е взето. През последните два сезона треньори бяха Галена, Дара, Любо Киров и Иван Лечев, а лице на предаването – Иван Тишев. Преди това треньорските столове се заемаха от Лечев, Графа, Камелия и Михаела Филева, а водещи бяха рапърите Павел и Венци Венц. Възможно е за юбилейния сезон в малкия екран да измислят нещо автентично – да вземем за пример да сложат по двама треньори на тим. Това обаче ще излезе много скъпо, тъй като значи двойни възнаграждения. В Би Ти Ви в последно време внимават всичко, което основават, да се е на ниска цена, тъй че надали ще създадат сходен разхитителен ход.

В „ Гласът ” да вземем за пример прави усещане, че в първите сезони се снимаха по няколко епизода седмично и имаше доста концерти онлайн. Постепенно броят на епизодите понижа, започнаха да се вършат все по-малко концерти онлайн, съвсем всичко към този момент е на запис. Тази година живите излъчвания бяха единствено две.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР