С огнестрелна рана в областта на слепоочието е откритото тяло

...
С огнестрелна рана в областта на слепоочието е откритото тяло
Коментари Харесай

Росен Ангелов открит с огнестрелна рана в слепоочието

С огнестрелна рана в региона на слепоочието е откритото тяло на мъж, за което се допуска, че е на търсения Росен Ангелов. Не може да кажем по кое време е настъпила гибелта, съобщи на ексклузивен брифинг в София основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Огледът ще е от служителите на реда от Областната дирекция на София под управлението на Окръжна прокуратура.

" Целта на интервенцията бе да блокираме по-голям регион в границите на блокадата да претърсим дом по дом в село Луково ", съобщи Маринов.

" В интервенцията бяха включени сили на Министерство на вътрешните работи, на Военна полиция и на Българската войска. Районът беше разпределен на квадрати, при следващото претършуване и пречистване на изоставена къща в една от стаите е открито тялото, което държи в ръката си револвер. На пръв взор огледът занапред стартира ", сподели Маринов.

По изложение, по откритите облекла допускаме, че това е търсеното лице. На въпрос дали има следи, че във вилата е живял през последните ден-два, главсекът съобщи: " Не мога да кажа повече обстоятелства ".

Тялото е намерено в региона, където допускаме, че той би трябвало да се укрива - това е остаряла сграда, изоставена, с разрушени прозорци и порти, разясни той.

Запитан дали този револвер е същото оръжие, с което е осъществено шесторното ликвидиране в Нови Искър, Маринов съобщи, че евентуално става въпрос за револвер " Барета ", само че не се ангажира с уточненост. " Калибър и детайлности да оставим експертизата ", сподели той.

" Разследването продължава. Ще се образува досъдебно произвеждане в Окръжна прокуратура, когато се откри, че това е лицето Росен Ангелов. Можем да гадаем по косвени белези " добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

От думите му стана ясно, че шесторното ликвидиране е дело, по което са назначени извънредно доста експертизи. Разпитваме хора, които са познавали Росен Ангелов, които могат да опишат държанието му, метода му на живот. Иззет е компютъра му, сподели Маринов.

Припомняме, Росен Ангелов е разгласен за търсене още през 2009 година Тогава вътрешен министър е Цветан Цветанов.

Експертизите са доста и би трябвало да бъдат направени. Започва огледът, по който ще се изземат материални следи и доказателства.

Запитан до какъв интервал е открито по какъв начин е живял търсеният от 2009 година Росен Ангелов главсекът съобщи: " Установили сме до един интервал, непосредствен до закононарушението. Продължаваме да събираме информация. Работил е епизодични работи, бил е общ служащ в строителството. Работил е в автосервиз, най-вече се е занимавал със железария - нищо трайно. Без да се обезпечава. Незаконно се е прикачил към енергоснабдяването ", отговори Маринов на въпрос по какъв начин търсеният мъж и имал ток и интернет.

Запитан дали бизнесът на един от убитите може да бъде претекст за шесторното ликвидиране Маринов отговори, че на този стадий ще отхвърли тази версия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР