С оглед традициите на нашите отбори в Европа беше задължително

...
С оглед традициите на нашите отбори в Европа беше задължително
Коментари Харесай

Белгия е кошмарна дестинация за родните отбори

С оглед традициите на нашите тимове в Европа беше наложително Лудогорец да отиде с преднина в Белгия за реванша с Андерлехт. И е добре, че съумя да вземе такава, въпреки и с минималното 1:0 от първия мач в Разград. Просто, тъй като Белгия е една от най-кошмарните за посещение страни за нашите тимове.

От 11 визити там за КЕШ/Шампионска Лига, КНК, УЕФА/Лига Европа и Интертото (1995-2008), българските клубове имат 10 загуби, нито едно тъждество и единствено една победа. Дори и тя обаче бе изненадваща и никак не се очакваше. Става дума за триумфа на Литекс с 1:0 над Генк през 2005-а година. Първият мач в Ловеч бе приключил 2:2, правилото за головете на непознат терен важеше. А това на процедура означаваше, че на " оранжевите " им би трябвало победа, защото 0:0 и 1:1 не им вършеше работа. В последна сметка, воден от Люпко Петрович, Литекс измъкна успеха с 1:0 с гол на бразилската си звезда Сандриньо, след асистенция на Роберт Попов в 57-ата минута.

Конкретно Андерлехт пък е спечелил и двата си домашен мача в Европа с български тимове тъкмо с толкоз, колкото му би трябвало в този момент против Лудогорец - 2:0. През 1962-а за КЕШ ЦСКА губи в Брюксел с този резултат, а през 1977-а за КНК и Локомотив Сф го сполетява същата орис, като и двата отбора отпадат от Европа след тези провали.
 Звезда на Лудогорец разгласи: Искам трансфер!
Звезда на Лудогорец разгласи: Искам трансфер!

Готов е за ново предизвикателство
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР