С оглед опазване на обществения ред, гарантиране сигурността на участниците

...
С оглед опазване на обществения ред, гарантиране сигурността на участниците
Коментари Харесай

Въвеждат мерки за сигурност при провеждане на събора в Копривщица

С оглед запазване на публичния ред, гарантиране сигурността на участниците и гостите в огромното мероприятие, сигурността на придвижването и пожарната сигурност, в ОДМВР-София е образуван действен щаб за съгласуваност и ръководство на силите по време на провеждането му.

Създадена е организация за застраховане на събора с полицейски екипи, като с изключение на местата, където ще се организират фолклорните прояви, полицейско наличие ще има и на територията на целия град. Ще се правят регулярни обходи за недопускане осъществяването на закононарушения и нарушавания на публичния ред. Осигурени са и медицински екипи за оказване на неотложна помощ при нужда, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Съгласно заповед на кмета на Община Копривщица по време на събора ще бъде лимитирано прекъсването и паркирането на моторни транспортни средства на територията на града. За улеснение на гостите и участниците във фолклорното събитие са обособени паркинги, обозначени с табели и с обезпечено полицейско наличие.

Автомобилите на нарушителите ще бъдат репатрирани на углавен паркинг, самостоятелен на ул. „ Хаджи Ненчо Палавеев “ /нов завод/.

С оглед бързото отработване на постъпилите сигнали и обезпечаване на дейно полицейско обслужване по време на мероприятието  в постройката на СУ „ Любен Каравелов “ ще функционира  краткотрайна оперативна дежурна част. При зародила нужда жителите могат да потърсят подпомагане на тел. 02 982 60 33, също по този начин на тел. 112 и от полицейските чиновници, ситуирани в периметъра на събора.
 
ПРЕПОРЪКИ ЗА ЛИЧНА БЕЗОПАСНОСТ И ПРЕДПАЗВАНЕ ОТ ПРЕСТЪПНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА:
- Ако пътувате с лек автомобил и се движите в колона, не предприемайте рискови изпреварвания, спазвайте по-голяма отдалеченост и се съобразявайте с пътната обстановка;
- В никакъв случай не сядайте зад кормилото след приложимост на алкохол или упойващи вещества;
- Не оставяйте деца без контрол в автомобила. Задължително използвайте предпазните системи за превозването им;
- При паркиране на автомобила на обособените за задачата места, проверете дали вратите са заключени и стъклата – вдигнати;
- Не оставяйте на видно място в автомобила скъпи движимости, пари, документи, мобилни телефони и друга скъпа техника, която може да притегли вниманието на крадци;
- Не оставяйте децата без контрол. Поддържайте непрестанен образен контакт с тях, като при положение на загубване по най-бързия метод се обърнете за подпомагане към чиновник на полицията или на общинската администрация. Не поверявайте на децата скъпи движимости, скъпи мобилни телефони, таблети, както и огромни суми пари.
- Струпването на огромни маси хора притегля и причинителите на джебчийски обири. За да не станете жертва на похищенията им,  придържайте дамската си чанта компактно пред тялото и не дръжте портфейли и документи в задния джоб на панталона;
- При посещаване и престой в увеселително или питейно заведение не поставяйте персоналните си движимости на масата;
- В случай на нужда потърсете подпомагане на тел. 112, тел. 02 982 60 33 или от намиращ се наоколо полицейски служител;
- Припомняме, че носенето и използването на оръжие и пиротехнически произведения на публични места и при провеждането на всеобщи мероприятия е безусловно неразрешена.
 
ПРАВИЛА ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ:
- Забранено е паленето на огън на разстояние по-малко от 10 метра от палатки и автомобили;
- Осигурете на местата за палене на огън съд, съдържащ най-малко 10 литра вода;
- Не изхвърляйте стъклени бутилки навън. Дефекти по тях могат да имат резултата на лупа, което да докара до възникването на пожар;
- Не оставяйте без наблюдаване запалени огнища;
- Недопустимо е изхвърлянето на неизгасени кибритени клечки и фасове в горима и елементарно запалима среда;
- При пораждане на пожар по най-бързия метод известете посредством тел. 112 Районната работа ПБЗН или намиращите се в периметъра на събора чиновници.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР