С оглед обезопасяване на движението до края на юни се

...
С оглед обезопасяване на движението до края на юни се
Коментари Харесай

Аврамова призна за необезопасен път, оправда го с липса на средства

С оглед обезопасяване на придвижването до края на юни се възнамерява изкърпване на секторите, които са компрометирани по пътя Велинград-Сърница. Това сподели от парламентарната естрада районният министър Петя Аврамова в отговор на въпрос за рехабилитацията на пътя.
„ Министерство на регионалното развитие и АПИ ще създадат всичко допустимо правата да бъде включена в капиталовата стратегия, да бъде проектирана и да се обезпечат средства за ремонтирането ѝ “, съобщи тя. „ Пътят Велинград- Сърница е с дължина 55.8 км, в напълно високопланински регион.
През 2018 година завърши цялостният ремонт на сектори от пътя с дължина към 7 км сред Сърница и границата с област Смолян “, изясни министърът. „ В ремонтните са вложени бюджетни средства в размер на над 2,5 млн. лв.. Неремонтираният сектор сред Велинград и Сърница е с дължина към 47 км.
Към момента АПИ и Областно пътно ръководство изкърпват регулярно сектора по линия на настоящото изкърпване “, уточни Аврамова и посочи, че п рез 2018 година АПИ е вложила в такива действия към 72 хиляди лв. .
Предприетите дейности по линия на настоящото поддържане са изрично незадоволителни за обезпечаване на дълготрайна и безвредна употреба на пътя .
Отчитаме и натовареността на пътя по отношение на туристическия поток към бент. „ Доспат “, разяснява районният министър.
„ Необходимо е да се създаде механически план за повсеместен ремонт на пътната права с заложени действия по възобновяване на пътното тяло и за създаване на подпорни стени в права от 1,2 км след Велинград “, съобщи тя.
Бюджетът на АПИ за 2019 година е стеснен , както предходните години. Това ни попречва да планираме главен ремонт на пътния сектор “, сподели още Петя Аврамова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР