С оглед необходимостта от провеждане на процедура за подбор на

...
С оглед необходимостта от провеждане на процедура за подбор на
Коментари Харесай

Покана за участие в обществени консултации по проект на заповед за критериите за кандидатите за съдия в ЕСПЧ

С оглед нуждата от осъществяване на процедура за асортимент на претенденти за български арбитър в Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) каним всички заинтригувани лица да вземат присъединяване в публични съвещания по план на заповед за установяване на критериите, на които би трябвало да дават отговор претендентите за арбитър в Европейски съд по правата на човека и уредба на процедурата по асортимент.

Мандатът на българския арбитър в Европейски съд по правата на човека Йонко Грозев изтича на 12 април 2024 г.Към Република Българияе отправена молба да показа, не по-късно от 21 май 2023 година,списък с имената на трима претенденти за арбитър, техните професионални биографии, както и информация по отношение на извършената процедура по подбора им.

Процедура по асортимент на български арбитър в Европейски съд по правата на човека е провеждана през 2007 година и 2014 година Определянето на критериите, на които би трябвало да дават отговор претендентите за арбитър в Европейски съд по правата на човека и уредба на процедурата по асортимент са уредени с нарочни заповеди на министъра на правораздаването.

Проект на заповедтта можете да видите 

Становища и оферти по сегашния план на заповед могат да бъдат изпращани до 17.00 ч. на 9 януари 2023 г. в Центъра за административно обслужване на Министерството на правораздаването – гр. София, ул. „ Славянска “ № 1 или по ел. поща на адрес: 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР