С оглед на увеличаващите се случаи на заболели от КОВИД-19

...
С оглед на увеличаващите се случаи на заболели от КОВИД-19
Коментари Харесай

Гърция с препоръчителни мерки срещу коронавирус в училищата

С оглед на увеличаващите се случаи на болни от КОВИД-19 гръцката Национална организация по публично здраве издаде указания за учебните заведения, с цел да се понижи рискът от предаване на респираторни инфекции (SARS-CoV-2 инфекции, грип и др.), съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ. 

Препоръчаните ограничения включват постоянно миене на ръцете със сапун и вода за най-малко 20 секунди, постоянно проветряване на закритите пространства за образование, отбягване тук-там, където има скупчване на хора като коридори, стълбища, асансьори и други, поддържане на „ естествена отдалеченост “, да не се пипат лицето, носът, очите и устата. Препоръчва се също да се кашля и киха в лакътя или в кърпичка. 

Ако ученикът има признаци на респираторна зараза (възпалено гърло, кашлица, хрема) или има позитивен резултат от лабораторен тест за респираторен патоген, като SARS-CoV-2, грипен вирус или RSV, се поучава ученикът да остане у дома и да ограничи контактите си с други хора. Препоръката на Здравната организация е ученикът да остане у дома, до момента в който признаците отзвучат или се подобрят и – при температура – до момента в който изминат най-малко 24 часа от цялостното ѝ отшумяване (без да са одобрявани антипиретични медикаменти в този период).

Във връзка с отсъствията от учебно заведение гръцкото Министерство на образованието, вероизповеданията и спорта разгласява решение, съгласно което на учениците се разрешава да отсъстват до пет работни дни поради заболяване от КОВИД-19 в границите на учебната 2023-2024 година. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР