С оглед на сложната оперативна обстановка и Вашия дългогодишен боен

...
С оглед на сложната оперативна обстановка и Вашия дългогодишен боен
Коментари Харесай

Пригожин покани Шойгу да посети Бахмут

" С оглед на комплицираната оперативна конюнктура и Вашия дълготраен военен опит Ви апелирам да дойдете до Бахмут, който е под контрола на съветските военни елементи, и самичък да оцените обстановката ", написа Пригожин в отворено писмо до министъра, което бе оповестено в " Телеграм ".

Често описвана като персонална войска на президента Владимир Путин, частната военна компания (ЧВК) е употребена в съветски военни интервенции в редица страни. Отношенията сред " Вагнер " и съветското министерство на защитата обаче се утежниха, като създателят на групата продължава да се оплаква от липса на задоволително муниции и нееднократно е отправял персонални нападки против Шойгу, отбелязва ДПА.

Днешната покана бе възприета от мнозина като насмешка с съветския министър на защитата, изключително при споменаването на " дългогодишния му военен опит ". Шойгу, който макар че има званието армейски военачалник, в никакъв случай не е служил във въоръжените сили.

Миналата седмица Пригожин заплаши да изтегли всичките си сили от Бахмут, заявявайки, че бойците му рискуват да бъдат изцяло обкръжени заради неналичието на поддръжка от страна на съветската войска и дефицита на муниции.

От месеци Бахмут е подложен на взаимни набези от постоянни съветски военни елементи и ЧВК " Вагнер ". Преди войната украинският град имаше население от 70 000 души, а в този момент, след месеци на изтощителни сражения, от него е останала единствено разрушена пустота. Украинските сили удържат някои от позициите си в Бахмут, като Киев и Москва дават разнообразни версии за обстановката в града.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР