С оглед на прогресивно нарастващия брой на инфекциите с COVID-19,

...
С оглед на прогресивно нарастващия брой на инфекциите с COVID-19,
Коментари Харесай

СЗО: Задава се нов пик на COVID-19 през есента и зимата

С оглед на прогресивно възходящия брой на инфекциите с COVID-19, европейското посланичество на Световната здравна организация (СЗО) предизвестява, че следва утежняване на пандемичната конюнктура през есента и зимата. Очевидно е, че обстановката сега е сходна на тази от предишното лято, споделя районният шеф на СЗО Ханс Клуге. Основната разлика сред тази и миналата година е, че инфекциите в този момент са главно с подвариантите на варианта Омикрон - BA.2 и BA.5, които се популяризират даже по-лесно от предходните разновидности.

С увеличението на инфектираните се следи и увеличение на хоспитализациите. Ситуацията ще се утежни, когато стартира новата образователна година и почиващите се завърнат от пътуванията си. Освен това при есенното захлаждане, хората ще стартират по-често да се събират на закрито.

Половината от всички нови инфекции в света са регистрирани Европа

Клуге оповестява още, че броят на нови случаи на COVID-19 в европейския район се е утроил в последните шест седмици. Почти 3 милиона нови случаи бяха регистрирани единствено през последната седмица. Това са половината от инфектираните в целия свят. Държавите би трябвало да ускорят процеса по даване на бустерни дози и да наложат носенето на маски още веднъж, твърди Клуге. Регионалният шеф на СЗО предлага на хората над 60-годишна възраст да се имунизират с втора бустерна доза и да не чакат да бъдат показани приспособените към новите разновидности ваксини.

Правителствата и здравните управляващи би трябвало да работят в този момент, с цел да се приготвят за идните месеци. Това включва и строго следене на развиването на пандемията. Ако се изчака до есента, ще е прекомерно късно, предизвестява Клуге. Белгийският доктор заяви и че той самият за първи път се е заразил с ковид преди две седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР